Voetbalverslagen afgelopen weekend


Lees hier hoe de SDOL teams het er afgelopen weekend van af gebracht hebben.

SDOL 1 - Sportlust Vroomshoop 1

SDOL heeft na de winst in de derby tegen Mariënheem niet kunnen winnen van Sportlust. Na een geflatteerde uitslag van 1-5 was Mario Koerkamp niet echt te spreken over de arbitrage: “Sommige asociale tackles van hun worden niet bestraft, wij krijgen rood voor een lichte vergrijping op een grensrechter, die ik zeker niet goed keur, maar het is toch jammer” vertelde de trainer teleurgesteld. 

SDOL kreeg kort achter elkaar twee enorme dompers. Eerst kwam Sporlust op voorsprong, en een paar minuten later kon Niek Reimert het veld verlaten. Op een foutieve beslissing van de grensrechter reageerde de speler, de grensrechter werd iets aangeraakt door de speler en ging “wel heel theatraal” naar de grond vond trainer Mario Koerkamp. “Ik keur het zeker niet goed hoor, maar ik denk dat hij beter naar een theaterschool kan gaan”.

Na de rode kaart kwam SDOL toch sterk terug. Het kwam zelfs na 22 minuten spelen op een 1-1 gelijke stand. Aan de linkerkant liep Siebe Lorkeers voorbij drie/vier man van Sportlust, en schoot hij de bal knap binnen. 

Toen SDOL nog stond na te juichen van de goal had Sportlust de aftrap al genomen. De bal kwam aan bij de linksbuiten, die een diagonale bal gaf aan zijn rechtsbuiten. De speler nam de bal knap aan en deed het doelpunt van SDOL gelijk te niet. 

“Tot aan de 82e minuut hebben we het Sportlust enorm moeilijk gemaakt” zei Koerkamp. In de 82e minuut kwam Sportlust toch op een bevrijdende 1-3 voorsprong. Een aanval van SDOL werd afgeslagen en vanuit de counter kon Sportlust aantekenen voor de 1-3. 

De 1-4 viel vanaf elf meter. “Ik vond hem makkelijk gegeven, vooral als je kijkt naar wat voor asociale overtredingen er verder werden gemaakt, maar ja” zei Koerkamp. 

De 1-5 viel in de laatste paar minuten: “Toen ging het er allemaal niet meer om” zei de trainer teleurgesteld.

Bron: Sallandcentraal.nl

SDOL C1 – Hulzenze Boys C1

1e helft
We zaten er gelijk fel op en de tegenstander kwam niet veel aan de bal. En we kregen ook goeie kansen! Alleen allemaal net niet. We zaten vol spanning op de bank, want we kregen grootte kansen maar maakten ze niet af. En dan.. fantastische bal van Luuk op Jur en Jur schiet hem fantastisch binnen! 1 - 0! We bleven goed doorgaan en Hulzen kreeg af en toe een kansje. Dan, krijgen we een vrije trap. Syb neemt een de vrije trap en hij gaat er in 1x in! 2 - 0 Dan komt Hulzen toch terug en maakt net voor de rust de tegengoal. 2 - 1 gaan we de rust in.

2e helft
Hulzen komt sterk terug en krijgt ook betere kansen. Maar we blijven doorgaan en krijgen een corner. Goeie bal van Bram en Jur kopt hem binnen! 3 - 1 Alleen we krijgen het moeilijk, het gaat niet zo soepel meer zoals in de 1e helft. Hulzen is sterker als de 1e helft en krijgt goede kansen.Maar toch komen we met nog een doelpunt door Bram, 4 - 1!

Toch krijgen we een doelpunt tegen en wordt het uiteindelijk 4 - 2.

Geschreven door Maarten Ruiter.

Zwolle - SDOL

We hebben zondag verloren met 4-1 van sv Zwolle. Hierdoor zijn we afgehaakt bij de kopgroep.
We begonnen goed aan de wedstrijd . We lieten de bal goed rondgaan en kregen veel ruimte om te voetballen, vooral op de vleugels lag veel ruimte.
Het duurde dan ook niet lang of we scoorden, na een goede pass van Alfons kwam Lucien vrij voor de keeper en hij ronde bekwaam af 0-1.
We gingen goed door en kregen nog een paar goede mogelijkheden. Ook werd een aantal mogelijkheden teniet gedaan door verkeerde loopacties.
Zwolle kwam beter in de wedstrijd en na een pass in onze zestien viel de bal gelukkig voor de voeten van een speler van Zwolle. Hij haalde meteen uit en via 2x binnenkant paal
rolde de bal over de doellijn 1-1. Wij werden slordiger in balbezit en zwolle nam het initiatief over. Weer viel de bal wat gelukkig voor de voeten van een speler van hun ,
ook hij schoot via de paal raak. De wedstrijd was gekanteld, al deden wij niet veel onder voor Zwolle,we stonden achter en veel lukte er bij ons niet meer. ruststand 2-1.
De tweede helft was een kolfje naar de hand van Zwolle. Zij konden zich ingraven en loeren op de counter. Wij hadden veel balbezit ,maar we dwongen niets af.
We speelden de bal veelal in de breedte, er zat veel te weinig diepte in ons spel. En toen zwolle een keer voor ons doel kwam en meteen ( op weer een zeer gelukkige manier) de 3-1 scoorde was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.
We gingen nog wel 1 op 1 spelen, maar veel haalde het niet uit. De vorm is er de laatste weken niet.
Na een cornerbal scoorde de spits ook nog de 4-1, en was het helemaal gebeurd met ons geloof in een goede afloop.
Het enige positieve punt in de tweede helft was de rentree van Edward, na een lange afwezigheid.
Zondag spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Broekland 4, de vorige keer hebben wij ruim gewonnen, maar dat zegt niet zoveel.
De ene keer verliezen ze dik en de andere keer spelen ze gelijk tegen de koploper.De wedstrijd begint al om 9.15.
8.15 koffie en we vertrekken om 8.25
 
 
(p.s. denk aan het doorgeven of je kunt op 31 jan of 1 febr en of je meedoet met het zaalvoetbal op 29 dec)