Voetbalverslagen afgelopen weekend


Lees hier hoe de SDOL teams het er afgelopen weekend van af gebracht hebben.

SDOL 1  - USV 1

SDOL heeft de uitwedstrijd in klasse 5I met 1-1 gelijk gespeeld tegen USV. Vorige week won SDOL thuis nog met 2-1 van het toen zwakke Nieuw Heeten. USV verloor met 2-0 van Ulu Spor FC.

De wedstrijd begon eigenlijk niet bijzonder fraai. Het spel was van beide kanten slordig en rommelig. Toch kwam USV in de 14e minuut op 1-0 door een fout in de verdediging van de mannen uit Luttenberg. Het doelpunt werd gemaakt door Rick Timmerman. SDOL probeerde nu wat meer aan te dringen, maar kon nog niet overtuigen. In de 38e minuut was het via Ludo Zwakenberg dan toch raak, hij omspeelde de keeper en schoot raak. Qua spelbeeld was dit gelijkspel voor rust wel terecht.

De tweede helft ging door waar het gebleven was, geen van beide ploegen speelde geweldig. Toch had SDOL wel wat overwicht op het veld. Dit leidde tot wat kleine mogelijkheden, maar niet tot doelpunten. Het leek alsof USV het gelijkspel wel prima vond, want ook hun spel was niet denderend.

Zo eindigde de wedstrijd tussen USV en SDOL in een terechte 1-1. Beide ploegen hadden niet meer verdiend dan een punt en mogen dus ook alleen maar blij zijn met dat ene punt. Beide ploegen schieten met dat ene punt weinig op, want SDOL blijft steken op de 7e plek en USV op de 8e positie. Volgende week speelt USV de uitwedstrijd tegen het veel hoger geklasseerde Sportlust Vroomshoop. SDOL heeft volgende week vrijaf.

Bron: Sallandcentraal.nl

Gramsbergen D1 - SDOL D1

Opstelling:

                                                      Niek

                              Duen                                        Willem

Rick                                                                                                Rens

               Collin                                                                 Gido

                                                 Remon

Jur                                            Julian                                            Wies

 

Vandaag stond de wedstrijd tegen Gramsbergen D1 op het progamma. Gramsbergen stond 5e op de ranglijst. Na een heel stuk rijden stapten we uit de auto, en wat gelijk opviel was natuurlijk de wind, deze was heel erg hard vandaag.

Na dat we de tos hadden gewonnen, konden we de 1e helft met de wind mee spelen, maar het was Gramsbergen dat goed aan de wedstrijd begon, ze hadden de eerste 5 minuten het meeste balbezit. Hieruit volgde ook al de 1e goal: met een steekpass door onze verdediging stond de rechtsbuiten alleen voor de keeper, Niek was hierbij kansloos. Direct na de goal werden wij feller en gingen we beter voetballen, we waren bijna constant op de helft van Gramsbergen, en dit resulteerde ook in de gelijkmaker: na goed combinatiespel op het middenveld, gaf Collin de steekpass richting de snelle Jur, hij was koelbloedig en schoot de bal onderin de hoek! Het was halverwege de 1e helft 1-1! We bleven hierna goed voetballen en kansen creëren, maar moesten ook blijven uitkijken voor de snelle buitenspelers van Gramsbergen, gelukkig stonden Rick en Rens hierbij elke keer goed te verdedigen.

In de rust spraken we af dat we vooral zo door moesten gaan, en dat we erg rekening met de harde wind tegen moesten houden. Er was 1 wissel, Rens ging eruit, en Cas kwam erin.

We begonnen de 2e helft sterk. Het ging nog harder waaien, hierdoor werd goed positiespel steeds lastiger, maar we compenseerden dit ruimschoots met onze werklust. Bijna elk duel werd door ons gewonnen! Voorin waren onze aanvallers elke keer gevaarlijk. Dit resulteerde weer in een aantal kansen: Na een actie van Jur aan de zijkant speelde hij de bal op Gido, deze verlengde de bal richting Julian, maar helaas schoot hij net over! Vervolgens kopte Wies net naast na een goede corner. Na 20 minuten was het eindelijk raak: na een goede voorzet van Wies passeerde Jur zijn tegenstander, en maakte zijn 2e van de dag! 1-2 in het voordeel van SDOL! De laatste 5 minuten werd Gramsbergen nog even gevaarlijk, maar gelukkig was ons centrale verdedigingsduo ( Willem en Duen ) nog steeds scherp, en zorgden dat Gramsbergen niet gevaarlijk kon worden.

SDOL  D1 boekt vandaag een goede overwinning, blijft 2014 ongeslagen, en stijgt na de 8e plek! Volgende week komt de koploper DES op bezoek, kijken of we dan voor een stunt kunnen zorgen!

SDOL 6 - Hoonhorst

We hebben een dikke nederlaag geleden met 5-8 tegen hoonhorst.
Vanaf het begin zaten we niet goed in de wedstrijd. We leden veel te veel  balverlies en er zat weinig lijn in ons spel.
Normaal gesproken  is onze opbouw redelijk goed verzorgt en zit er  lijn in ons spel. Zondag was het meer reactie-voetbal. We kwamen al  snel  achter met 0-1.
Na slordig balverlies op het middenveld kon hoonhorst vrij makkelijk door  onze defensie lopen en scoren. We pakten het daarna wel beter op drongen de  tegenstander terug.
We kregen een paar mogelijkheden om te scoren, maar we waren een strafschop  nodig om gelijk te komen. Na een handsbal benutte Udo te toegekende strafschop  1-1.
Maar even later kwamen we al weer achter, we verdedigden niet scherp genoeg  en weer kon hoonhorst scoren 1-2. We probeerden het spel weer te maken maar je  kon goed zien dat we te weinig wedstrijd ritme hadden.
Hoonhorst was achterin ook niet echt sterk dus kregen wij onze kansen ook  wel. Ralf speelde Lucien goed vrij en hij maakte de 2-2. Hoonhorst was vooral  met hun nummer 13 en de spits  dreigend.
Er werd van achteruit niet goed gecoacht om het middenveld bezet te houden  en de tegenaanvallen op te vangen. Na een te slappe terugspeelbal kwam de bal na  een klutssituatie bij hun( buitenspelstaande)spits, die makkelijk de 2-3 kon  scoren. Even later werd het zelfs 2-4, na weer een onachtzaamheid in onze  verdediging. In het vervolg van de eerste helft waren we weer een stuk sterker  dan hoonhorst.
De 3-4 werd gemaakt door Ralf. Na een goede voorzet van Udo scoorde Lucien  de 4-4.We kwamen voor de rust zelfs nog op 5-4 Udo speelde Lucien aan en die  haalde verwoestend uit vanaf 20-meter.
Dit was ook de ruststand. In de 2e helft met debutant Marc, leek het dat we  het spel na ons toe zouden trekken. We kregen een paar mogelijkheden, maar  wisten niet te scoren.
Na een lange uittrap van hun keeper scoorde de spits plotseling de 5-5. Wie  dacht dat we nu onze rug nog eenmaal konden rechten had het mis want ons spel  zakte steeds verder weg.
We dwongen niets meer af en hoonhorst counterde er flink op los. Ze waren  zeer gevaarlijk met hun snelle spits.Hoonhorst scoorde de 5-6 en de 5-7.
En na een afstandsschot werd de einduitslag bepaald op 5-8.
Een wedstrijd om gauw te vergeten. Maar het was wel duidelijk dat we in de  winterstop te weinig hebben gedaan.We zijn nu twee weken vrij van  competitievoetbal. Om toch weer ritme op te doen is het belangrijk dat we toch  gaan trainen op de woensdag en op de zondag.
a.s Zondag gaan we om 10.00 uur trainen.