Voetbalverslagen afgelopen weekend

Lees hier hoe de SDOL teams het er afgelopen weekend van af gebracht hebben.

EMMS 6 - SDOL 6
We hebben een knappe overwinning behaald op EMMS 6 , die op de 2e plaats stonden.
Vanaf het begin zaten we goed in de wedstrijd. We lieten de bal goed rondgaan en bij de eerste de beste aanval over veel schijven,
zette Lucien vanaf links goed voor en kreeg Mark meteen een goede kans . Zijn schot werd echter geblokt.
Wij waren duidelijk de bovenliggende partij en EMMS kon hun hoge positie op de ranglijst geen moment waarmaken.
Het duurde dan ook niet lang voordat we de openingstreffer lieten aantekenen. Na een afgeslagen aanval van EMMS kwamen we er goed en snel uit.
Willibrord bediende Ari precies op tijd in de diepte en na een paar kapbewegingen stond het 0-1.
Emms kwam af en toe door op rechts maar behalve een paar corners hielden ze er weinig aan over. Daarentegen waren wij vaak veel dreigender en na weer een prima aanval
zette Lucien vanaf links strak voor op Mark, en wat hem eerder niet lukte,kreeg hij nu wel voor elkaar hij scoorde zijn allereerste doelpunt voor SDOL 6 0-2.
Ons positiespel bleef goed. Iedereen liep goed vrij en vooral op het middenveld konden we elkaar goed vinden met soms prima combinaties.
Na assist van Udo , verraste Lucien de keeper bij de eerste paal en liet de 0-3 aan tekenen.
Lucien en Gert werden in kansrijke positie onderuitgehaald zonder dat de scheidsrechter hier iets aandeed.
Maar plotseling uit het niets scoorde Emms, na een afstandsschot moest Willem het antwoord schuldig blijven 1-3.
Emms ging nu toch wat meer na voren te voetballen en kregen een paar kansen. Eerst soleerde een middenvelder door ons centrum, maar Willem redde bekwaam.
Even later verkeek Willem zich op een vrije trap ,maar kon nog net de bal tegen de lat tikken, deze kwam echter voor de voeten van een tegenstander, gelukkig schoot hij veel te slap in en kon Willem
nog redding brengen. ruststand 1-3.
De tweede helft was het zaak goed bij de les te blijven. Emms probeerde door fysieker te voetballen meer in het spel te komen.
Ze schoven de voorstopper mee na voren en probeerde ons onder druk te houden. Maar dit lukte niet echt. Wij kregen voorin veel ruimte, jammer dat we een paar keer onnodig buitenspel stonden.
Na een prima passe van Alfons door het centrum kon Lucien vrij doorlopen op hun keeper en ronde bekwaam af 1-4.
Emms kreeg ook en paar mogelijkheden, maar ze waren vandaag niet erg scherp in de afronding. Lucien moest nog even 10 minuten afkoelen na commentaar op de leidsman.
Maar ook deze periode kwamen we niet echt in gevaar. Voetballend waren we duidelijk beter en nadat Lucien Udo vrij voor de keeper zette, werd de eindstand door hem bepaald op 1-5.
Dit was een prima wedstrijd van ons en geeft de burger moed voor de volgende wedstrijd. Henk was zeer verheugd met de overwinning en gaf het team een groot compliment.
Volgens hem kon je goed zien dat er woensdag door de meesten was getraind.
Zondag spelen we om 9.30 uur thuis tegen Hattem, de vorige keer hebben we met 1-5 gewonnen. We mogen ze zeker niet onderschatten maar we zijn aan onze stand verplicht om de punten in Luttenberg te houden.
Koffie om 8.45.
Als je er niet bij bent meld je dan op tijd af.(Patrick heeft zich al afgemeld)