Voetbalverslagen afgelopen weekend


Lees hier hoe de SDOL teams het er afgelopen weekend van af gebracht hebben.

Raalte 1 - SDOL 1

Bijna het gehele seizoen leken er geen vuiltjes aan de lucht op het Sportpark aan de Jan van Arkelstraat in Raalte. Echter na de nederlaag vorige week uit tegen Ulu Spor (4-2) en de nederlaag van gisteren thuis tegen SDOL moet Raalte nog alle zeilen bijzetten om het gewenste doel (het kampioenschap) te bereiken.

Waar ging het voor Raalte mis gisteren? Raalte-trainer Plagman: ‘Met name in de eerste helft. We waren beter, maar verzuimden de dotten van kansen om te zetten in doelpunten. Dan blijft het 0-0 bij rust en vervolgens kwamen we niet scherp genoeg uit de kleedkamer. Zo kon het een kwartier voor tijd 0-1 worden. Ik ben wel erg teleurgesteld. Met alle respect, maar dit soort wedstrijden thuis tegen SDOL moeten wij winnen. Erg zuur.’

Collega-trainer Mario Koerkamp (foto) was met name over de tweede helft van zijn ploeg SDOL erg tevreden. ‘Het tweede deel van de wedstrijd hebben we meer strijd geleverd. Er was gewoon meer strijd en beleving. We waren wat gehavend, maar als groep kunnen we dit prima opvangen. Deze wedstrijd zijn we rustig gebleven en hebben we gewacht op de kansen die kwamen. Leuk was het dat A-junior Daan Hobert de treffer namens ons maakte.’

Wat zijn de doelstellingen van SDOL richting het einde van het seizoen? ‘Door in de top vijf te eindigen hopen we nog een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Maar dan mogen we niet verslappen en punten laten liggen, zoals vorige week tegen Sportclub Deventer’, aldus Koerkamp die aan het einde van het seizoen SDOL als hoofdtrainer verlaat.

SDOL staat momenteel op de zesde plaats met 21 punten uit 15 duels. Daarmee ligt men nog vier punten achter op nummer vijf Mariënheem. Raalte is door de nederlaag geen koploper meer in 5I. Met 30 punten uit 16 duels staat men op de tweede plaats. Zondag speelt men uit tegen nummer drie Sportlust Vroomshoop. SDOL neemt het thuis op tegen Go Ahead.

Bron: Sallandvoetbal.nl

Des C1 – Sv SDOL C1                             15-03-2014

Na de overwinning van vorige week op Juventa is SDOL C1 doorgeschoven naar een gedeelde 2e plaatst op de ranglijst. Tegen Des C1 hebben we de mogelijkheid om onze 2e plaats te verstevigen en misschien alleen op deze plek komen te staan.

 Zoals elke zaterdag werd ook deze zaterdag de wedstrijd vooraf besproken. Nou ja, voorbespreken… Ook de spannende verhalen van de vrijdagavond moeten natuurlijk nog even nabesproken worden. Ga er maar vanuit dat er heel wat gebeurt op de vrijdagavond, maar dat blijft natuurlijk in de bestuurskamer. Tijd om het over de wedstrijd te hebben.

 Al gelijk in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat Des zich niet zomaar gewonnen zou geven. Al heel snel kwamen we dan ook op een 1-0 achterstand. Dat was wel even schrikken. Gelukkig konden we in de eerste aanval na het tegendoelpunt al weer op gelijke hoogte komen. Na een mooie aanval over de linkerkant van het veld kon Luuk uiteindelijk het net vinden. De 1-2 was misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Syb kon aanleggen voor een vrije trap van ong. 35m van het doel. En warempel de bal vloog van deze afstand zo de kruising in! De geleerden zijn er nog niet over uit of dit een rechtstreeks schot op doel was, of een voorzet. Volgens Syb was het een geplaatst schot en laten we daar maar vanuit gaan. Ook mocht Bart in de 1e helft nog aanleggen voor de 1-3 na een mooie steekbal van Luuk.

 De tweede helft was een rommelige helft waarin Des door hard werken en vroeg druk te zetten soms gevaarlijk kon worden. Door het druk zetten ontstond er wel veel ruimte achter hun verdediging waar we dankbaar gebruik van konden maken. Helaas hadden we het vizier niet op scherp staan, want er waren kansen genoeg om de voorsprong verder uit te bouwen. Luuk kon nog wel zorgen voor de 4-1 na goed afjagen van de verdediging van Des. Ook wist Des nog een keer te scoren waardoor de eindstand om 2-4 kwam te staan.

Volgende week speelt SDOL C1 thuis om 12.30 uur tegen SVVN C1. Tot Dan!

SDOL 6 - Hattem

We hebben in  een matige wedstrijd tegen Hattem de punten in  Luttenberg gehouden. Vanaf het begin was het zeer rommelig van beide  kanten.
Veel balverlies en weinig rust in het spel. We konden de bal niet ons bezit  houden. En wat je dan vaak ziet word er niet genoeg om de bal gevraagd.
De man in balbezit speelt de bal zonder dat erom gevraagd word. Gelukkig is  Hattem geen topper in onze competitie en deden zij het niet veel beter.
Toch kregen we nog een paar zeer goede kansen in de eerste helft, Lucien  speelde Ralf vrij , maar zijn schot miste het doel. Lucien ging na een goede  actie alleen op de keeper af ,maar ook zijn schot ging naast.
Ook Hattem had een paar aardige mogelijkheden maar ook zij hadden hun  vizier niet op scherp staan. We kregen iets meer rust in ons spel toen Udo in  het veld kwam.
Vlak voor de rust kwamen we toch tot scoren Lucien ging goed door op links  en zijn prima voorzet werd door Ralf binnen geschoten 1-0.
Dit was ook de ruststand.
De tweede helft kwamen we iets beter in ons spel, de bal werd beter  rondgespeeld en er werd beter onderling gecoacht. Het duurde dan ook niet lang  voordat er weer werd gescoord.
Lucien werd goed vrijgespeeld op links en zijn voorzet werd wederom  binnengeschoten door Ralf 2-0. Nu waren we ook duidelijk sterker dan Hattem en  konden we de score uitbouwen.
Na een afgemeten voorzet van Mark scoorde Richard met z`n hoofd de 3-0. Na  goed jagen van Ralf kreeg Lucien de bal van een tegenstander en kon hij zo door  richting hun doel hij omspeelde de keeper en ronde bekwaam af 4-0 .
Hattem kwam toch tot scoren, maar deze kwam op naam van Alfons. Zijn  terugspeelbal werd door Willem gemist en rolde het lege doel binnen 4-1.
Even later kwam Hattem weer goed door maar nu wist Willem het harde schot  goed tot corner te verwerken.Het slotaccoord was weer voor ons, Ralf gaf een  hoge voorzet op Edward , hij nam de bal in een keer vanuit de lucht aan en met  een strak schot maakte hij de 5-1.  Na een verkeerde terugspeelbal van  Hattem bleef Ralf rustig en en hij gaf  Hennie een niet te missen kans,  Hennie schoot de bal dan ook strak in het doel en bepaalde hij de einduitslag op  6-1.
Zondag spelen we de uitwedstrijd tegen EDON 2, een sterke ploeg die èèn van  de kanshebbers is voor het kampioenschap. De vorige keer mochten we blij zijn  met een kleine nederlaag 2-3.
We zullen een stuk sterker voor de dag moeten komen dan afgelopen zondag om  een kans te maken. We spelen om 11.00 uur, koffie om 9.45 en we vertrekken STIPT  om 10.00uur