SDOL C1- SVZW C1


SDOL C1 nam het afgelopen zaterdag op tegen SVZW D1. Een ware de topper! SDOL staat 3e en SVZW 2e.

SDOL C1 – SVZW C1                                                       12-04-2014

Vandaag weer een spannende wedstrijd die bepalend kan zijn voor de top van de ranglijst. Svzw staat op de 2e plaats en kort daarachter komen wij als SDOL C1. Er zijn dus mogelijkheden om verder naar boven op de ranglijst te kunnen kijken. 

Ondanks Jonne’s blessure opgelopen bij de vorige wedstrijd tegen Hellendoorn was hij er gelukkig vandaag weer bij. Afgezien van dat Jonne op krukken loopt en dus nog niet kan spelen is hij van belangrijke waarde aan de kant! Positief zoals altijd en met de juiste opmerkingen was het gezellig op de bank.  

De eerste helft was een prima helft van de zijde van SDOL. Ondanks dat Svzw te boek staat als een goed voetballende ploeg moest het voetbal de eerste helft van onze zijde komen. In balbezit konden we vaak de vrije man vinden. Vanuit achteruit werd het middenveld en de daarbij behorende middenman gevonden. Ondanks dat we de controle over de wedstrijd hadden konden we dit overwicht nog niet uitdrukken in een doelpunt.  

De tweede helft was meer een gelijkwaardige helft. Svzw zorgde er met meer strijdlust voor dat zij beter in de wedstrijd kwamen. Svzw kon met een penalty op 0-1 komen. Kort daarna kon Luuk met een prachtige vrije trap zorgen voor de gelijkmaker. Na deze gelijkmaker werd de wedstrijd meer een vechtwedstrijd. Echt voetballend kwamen beide partijen er niet meer uit. Dit kwam misschien ook wel doordat het niveauverschil klein was. Svzw kon uiteindelijk wel de 1-2 maken door een vrije trap vanaf de 16 meter. Nadat Mauro de bal vanaf de doellijn tegengehouden had konden zij de bal simpel in het doel tikken. Het was mooi om  te zien dat de jongens na de tegentreffer toch de knop om konden zetten en zicht terug konden knokken in de wedstrijd. Na een te korte terugspeel bal van een svzw verdediger naar hun keeper jaagde Bram goed door. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Jur die de bal van afstand in het doel kon trappen. De verdiende 2-2 werd dan ook gemaakt. De 2-2 is ook de eindstand van de wedstrijd. 

A.s. maandag spelen we een uitwedstrijd bij Enter Vooruit C1. Vervolgens staat a.s. zaterdag de halve finale van de beker op het programma tegen WHC uit Wezep. Zowel in de competitie als in beker zijn er dus nog genoeg uitdagingen om het seizoen mooi af te sluiten!

 

Ook jouw wedstrijd op de website? Stuur je verslag naar redactie-voetbal@svsdol.nl