Voetbalkamp dag 3 en 4


Verslag van dag 3 en 4 van het voetbalkamp

 Na de deceptie van het verlies van het Nederlands elftal op de woensdagavond was de stemming onder de kinderen gelaten. De leiding was echter teleurgesteld over het resultaat van ons nationaal vlaggenschip, maar blij met de nachtrust die hen gegund werd. Sommige kinderen waren zelfs nog in de waan dat het Nederlands elftal gewonnen  had.

 Afijn, dag 3 begon zoals gewoonlijk met een overheerlijk ontbijt aan de overvloedig gevulde ontbijttafel. Nadat het ontbijt door de corveedienst afgeruimd was konden we eindelijk gebruik maken van het voetbalveld nabij de blokhut. Iedereen kon lekker doen waar die zelf zin in had. De ochtend werd afgesloten met de lunch bestaande uit bokworst met een soeppie.

 ’s Middags was het tijd voor een spel in een grote stad. Dit jaar hebben we voor Oldenzaal gekozen. “De glimlach van Twente” (wat overigens niet voor de bewaker in het winkelcentrum gold). In Oldenzaal werd er een heuse vossenjacht afgewerkt. Speciaal voor de vossenjacht waren ook een aantal Luttenbergse dames overgekomen die nog fris en fruitig waren om het voor de jongens zo moeilijk mogelijk te maken. Helaas had de nachtrust iedereen goed gedaan waardoor de jacht al snel afgerond kon worden.

 

 

 Nadat we uit Oldenzaal onze blokhut weer opzochten duurde het niet lang voordat de BBQ klaarstond. Onder aanvoering van onze meesterkok Leo en leerlingen Colin & Roy werd een culinair hoogstandje op tafel gezet. Na het eten kon er nog even gevoetbald worden en was er tijd om een gedicht voor te bereiden voor de bonte avond.

 Tijdens de bonte avond was het namelijk de bedoeling dat de jongens een gedicht schreven met daarin 10 verplichte woorden/onderwerpen verwerkt. De kinderen maakten het liefst gebruik van de volgende onderwerpen: Jufvrouw Sanne, Filmcomedy (dus geen ….film) en het in het zonnetje zetten van de leiding. De gedichten werden opgeleukt doordat iedereen heel erg z’n best had gedaan om zo fout mogelijk ten tonele te verschijnen. De bonte avond wordt zo een jaarlijks terugkerend festijn.

 Wat hopelijk geen terugkerend festijn wordt is dat al begonnen wordt met het opruimen van de slaapzaal om 6 uur in de ochtend. Toen de leiding rond 8.30 uur polshoogte kwam nemen had iedereen zijn slaapzak al in de hal gelegd. Overal lagen al kinderen over hun bagage te slapen. Misschien is het de volgende keer handiger om dan gewoon in de slaapzaal te blijven liggen…. Rond 9 uur werd er nog even een bodem gelegd voor het schoonmaakwerk. Na het eten kreeg iedereen verschillende taken. Zo werd de wc schoongemaakt, er werd gedweild en er moest afgewassen worden. Om 12.00 uur was alles brandschoon en kon huiswaarts gekeerd worden. Aangekomen in Luttenberg werd er afscheid van elkaar genomen en kan iedereen terug kijken op een geslaagde week.

Als leiding willen we jullie bedanken voor de leuke week! Foto’s volgen binnenkort.