Verslag voetbalkamp

Hieronder de dagverslagen van het voetbalkamp..

Verslag voetbalkamp dag 1                            9-7-2015

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover! Voetbalkamp 2015 is van start gegaan! Het alom bekende concept wordt weer van stal getrokken om onze voetbal jeugd een leuk, lang weekend te bezorgen.

Donderdagmiddag om 13.00 uur staan er 29 jongens en 10 man en vrouw aan leiding klaar om op voetbalkamp te gaan. Nog even afscheid nemen van papa en/of mama om vervolgens snel naar een auto te snellen. Rond 13.45 uur kwamen we aan bij onze blokhut in Almelo. Een toplocatie kunnen we nu al zeggen. Er is een grote slaapzaal waar iedereen met gemak in past. Daarnaast hebben we dit jaar de luxe van een heuse pingpong hal, waar al menig kampioenschap gespeeld is. Ook rondom de blokhut is het top voor elkaar met een voetbalveld en een groot stuk bos.

Nadat iedereen een plekje gevonden heeft in de blokhut was het tijd voor een toernooivorm. In groepjes moesten vier verschillende spellen gedaan worden.

-       Ren je rot

-       Letterspel

-       Twister

-       Hints

Fanatiek werd tegen en met elkaar gespeeld. Na anderhalf uur was het tijd voor ranja om vervolgens nog even lekker voor jezelf wat te doen. Rond 18.00 uur kwam het eten. Lekker makkelijk dit keer. Patat met een frikadel of kroket. En zoals bij ieder kamp zorgt ook op voetbalkamp de corveedienst ervoor dat alles er na het eten weer spik en span uit ziet.

’s Avonds staat er een mooie voetbalquiz op het programma! We spelen allemaal het spelletje, maar welk groepje zou er het meeste verstand van hebben? Ook kijken we natuurlijk weer een mooie film om vervolgens te gaan slapen (dat hoopt de leiding natuurlijk).

Morgen weer een verslag vanaf het voetbalkamp!

Verslag voetbalkamp dag 2                         10-7-2015

De tweede dag van ons verblijf in Almelo. In voetbalkampsferen wordt de tweede dag ook wel als de zwaarste dag beschouwt omdat de meeste jongens de nacht ervoor geen oog dicht gedaan hebben. Enfin, tijd om te vertellen wat we vandaag gedaan hebben.

De dag begon met een overheerlijk ontbijt, samen met z’n allen aan de ontbijttafel. Rust heerst over de blokhut wanneer iedereen aan het eten is. Een nuttig moment om de nacht ervoor nog even door te spreken! Maar natuurlijk ook een moment om al even de komende dag door te spreken.

De eerste activiteit van de dag bestond uit een bezoek aan Heracles Almelo. We kregen een rondleiding in het stadion wat op dit moment grondig verbouwd wordt. We kregen een inkijkje in de verbouwing en de veranderingen ten opzichte van een jaar geleden. Daarnaast zijn we er achter gekomen dat Heracles geen stuiver meer uitgeeft dan er binnen komt. Hier zijn zij in Almelo trots op, zeker omdat dit niet elke club in tukkerland lukt! Na de rondleiding mochten we ondanks de verbouwing in het stadion voetballen op het veld. Voetballen op een echt eredivisieveld! Hoe gaaf is dat!!!!!!

Na de rondleiding hebben we in Almelo gepicknickt om een goede bodem te leggen voor onze volgende activiteit: klauteren. Hierbij moesten we de boom in, zowel letterlijk als figuurlijk. Dankzij sportdorp Luttenberg kregen we de mogelijkheid om eens een keer iets extra’s te doen. We hebben ervoor gekozen om in een boomklimbos door de bomen te klauteren. Het parcours bestond uit kabelbanen, netten en obstakels op verschillende hoogtes. Iedereen vond het klimmen super mooi om te doen. Wat zou het mooi zijn om in Luttenberg ook zo’n klimbaan te hebben….

Na het klimmen was het tijd voor het avondeten. Ditmaal klaargemaakt door onze eigen voetbalkamp keukenbrigade. Lekker macaroni met een sausje. Iedereen liet het zich smaken en kon zo vaak opscheppen als ie wilde.

Al met al een topdag die hopelijk afgesloten wordt met een lange slaapnacht!

Verslag voetbalkamp dag 3                         11-7-2015

Het volgende verslag is geschreven door een aantal voetbalkampers:

Hallo lieve knappe jij,

Wij schrijven hieronder een redactiestuk over 11 juli:

We gingen ’s ochtends vroeg weer ontbijten met bockworst. Daarna moesten we met z’n allen hardlopen met Tiempie (Tiemen Ramaaker). Maar er bleven ook nog een paar kinderen achter die niet mee wilden (wat een stouterts) en ze gingen verstoppen in een hoekje onder een deken (Gido, Tom en Willem)

We zijn ook naar het zwembad in Duitsland (Nordhorn) geweest. Het was erg leuk en we hebben ons goed vermaakt. En goed de tijd benuttigd.

Het was een perfecte temperatuur (23,1 graden). NEE grapje, het was helemaal gen 23,7 graden maar het was 27,3 graden. We hebben ook zoveel grappige grapjes geleerd van onze intelligente, leuke en grappige leiding. Ze waren ook heel open en we hebben mooie beelden gezien op het mooie, prachtige en abnormale grote scherm. WE hebben deze avond geBBQ. Dat was weer erg lekker en plezierig, door de (knappe boys) was het eten weer geslaagd! (De knappe boys zijn Jurry, Martijn en Tiemen.

Voute avond

De voute avond was erg vout en gezellig er waren ook allemaal speeches. Het waren allemaal voute verhalen. Er werden ook hapjes en drankjes genuttigd.

P.s. Dit verhaal is voor de voute avond gemaakt, maar door onze vooruitziende ogen konden we dit voorspellen.

Bij voorbaat dank voor het lezen van deze nuttige redactiestuk!

Met vriendelijke groet,

Luuk, Roan, Gido