Sv Heeten C1 – SDOL C1 31-10-2015


Na het competitievrije weekend van vorige week met de overwinning op Lemele C1 stond vandaag de uitwedstrijd tegen Heeten C1 op het programma. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, bij winst zouden we Heeten passeren op de ranglijst.

De eerste minuten van de wedstrijd was het nog wat aftasten. Het was rommelig en in het spel van beide ploegen was weinig lijn te ontdekken. Na 10 minuten konden we wat meer rust in het spel brengen en was er ook meer balbezit. Dit leidde tot een aantal prima opgezette aanvallen. Helaas waren we vandaag minder in de afronding waardoor we in de eerste helft maar 1 keer tot scoren konden komen. Collin zorgde er met een prima actie in de 16m voor dat we met een 0-1 voorsprong de rust in konden gaan.

 Het mooie aan het met een voorsprong ingaan van de rustbespreking is dat het altijd één groot kippenhok is in de kleedkamer van SDOL C1. Iedereen wil wel zijn woordje doen om te vertellen wat er wel of niet goed gaat. Bij een achterstand is dit vaak wat lastiger…

 Het begin van de tweede helft was duidelijk voor Heeten. Zij kwamen beter de kleedkamer uit dan SDOL. Tot heel grote kansen heeft dit niet geleid, en na het offensief in het begin van de tweede helft werd de wedstrijd weer gelijkwaardig. Doordat Heeten wat verder vooruit ging spelen konden we gebruik maken van de ruimte achter hun verdediging. Na een werkelijk wonderschone corner van Sam kon Cas de bevrijdende 0-2 maken. Vanaf dat moment was duidelijk dat we de drie punten mee konden nemen naar Luttenberg.

Volgende week spelen we uit tegen SVVN C1

Overige opmerkingen: Na de wedstrijd heeft een niet nader te benoemen speler nog telefoonnummers uitgewisseld met spelers / speelsters van de tegenpartij. Altijd handig toch…