SDOL A1 op weg naar het kampioenschap


Aanstaande zaterdag 21 november speelt SDOL A1 om 12:30 uur de kampioenswedstrijd tegen Rohda Raalte. Bij winst is SDOL A1 een speelronde voor het einde kampioen! Komt allen om 12:30 naar Sportpark de Achterberg in Luttenberg om hen aan te moedigen.

Afgelopen weekend won SDOL A1 met 1-4 van De Zweef. De Zweef bezette een 3e plek en het was dan ook een belangrijke overwinning. De eerste 10 minuten was De Zweef de betere ploeg en kwam het één keer gevaarlijk voor het doel van SDOL. Na deze 10 minuten pakte SDOL A1 het initiatief en liet goed voetbal zien. Met name de variatie tussen kort combinatiespel en de lange bal wist De Zweef geen raad en Joep weet in de 24e minuut de 0-1 op de het scorebord te zetten. Na deze 0-1 krijgt SDOL nog vier 100% kansen, maar weet deze niet te benutten. Ook de Zweef heeft een goede kans, maar deze bal werd prima gekeerd door Keeper Roy Koppenol. Toch komt de Zweef in de 40e minuut op 1-1. Assistent scheidsrechter Joost vlagt voor buitenspel, maar de koppige scheidsrechter laat hem staan.

 In de rust wordt benadrukt dat met name de ballen achter de verdediging gevaarlijk zijn we daar moeten blijven doorlopen op die ballen. Daarnaast moeten we de rust benaderen en niet mee gaan in het fysieke spel van de Zweef A2.

 Wat in de rust is besproken wordt direct in de 48e minuut werkelijkheid. Cas Hulsman splijt met een geweldige pass de verdediging van de Zweef open en Joep neemt de bal direct uit de lucht: 1-2, een prachtig doelpunt! SDOL heeft de 2e helft weinig te duchten van De Zweef en de overwinning komt steeds dichterbij. Zeker als Joep in de 75e minuut 4 man uit speelt en de bal voor geeft op Ruben. Nog voordat Ruben de bal wil intikken is het een speler van de Zweef die een eigen doelpunt maakt. Daarna valt in de 85e minuut ook nog de 1-4. Na goed doorzettend werk van Ruben kan Teun de bal in het netje leggen.