SDOL 1 - Raalte 1

Afgelopen zondag speelde het eerste tegen Raalte. Eindstand was 0-0. Er zijn van deze wedstrijd een filmpje en foto's gemaakt..

Luttenberg en Raalte in evenwicht

S.v. SDOL ontving zondagmiddag s.v. Raalte op sportpark de Achterberg in Luttenberg. Het team van SDOL trainer Zwinselman had wat goed te maken na de uitwedstrijd in Raalte toen het met 4-2 verloor van de ploeg van trainer Plagman. Beide teams bleken vandaag aan elkaar gewaagd en kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Beide oefenmeester spreken van een terechte eindstand gezien het algemene spel. Zwinselman geeft aan dat zijn team drie 100% kansen heeft gecreëerd in de eerste helft. Volgens hem was de ploeg van trainer Plagman het vooral gevaarlijk tijdens de corners en vrije trappen. Plagman is het hier echter niet mee eens: ‘Trainers zijn altijd eigenwijze mannen hè’. Volgens Plagman was zijn ploeg vooral de eerste helft voetballend beter en creëerden zij hier en daar kansjes, maar vergaten deze af te maken. ‘Mijn keeper heeft eigenlijk niet zoveel te doen gehad’, aldus Jan Plagman.

De tweede helft had s.v. Raalte de wind tegen waardoor SDOL de ballen achter de verdediging van de ploeg uit Raalte kon gooien volgens de Raalte trainer. Dit zorgde voor gevaar vanaf SDOL kant. Zwinselman is tevreden over de vooruitgang dat binnen het team is gemaakt. Zwinselman: ‘Ik heb best wel leuke dingen gezien, maar we belonen onszelf niet met een doelpunt. We hebben sprongen voorwaarts gemaakt en daar kunnen we mee verder’.

Zwinselman geeft aan dit seizoen nog ongeveer 14 punten te willen behalen om een goed tweede seizoenshelft te draaien. Momenteel staat de ploeg uit Luttenberg op de 10e plek op de ranglijst met 10 punten uit 14 wedstrijden. S.v. Raalte ziet momenteel het gat met Zenderen Vooruit groeien naar zeven punten. Sportlust Vroomshoop dat deze week met 0-4 wist te winnen in Langeveen springt over de ploeg uit Raalte en slaat een klein gat van twee punten.

Volgende week zal s.v. Raalte het uit opnemen tegen directe tegenstander Nieuw Heeten. Zij staan één punt minder één plaats onder hen. S.v. SDOL zal het volgende week thuis op moeten nemen tegen de koploper v.v. Hoonhorst.

Bron: Salland Centraal

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd.