Prachtige dag voor SDOL B1


SDOL B1 staat sinds een paar weken bovenaan in de 2e klasse 19. Concurrenten Heeten B1 en Broekland B1 lieten hier en daar punten liggen, terwijl B1 liet zien dat het in topvorm was.

 

De laatste 3 wedstrijden werd er maar liefst 20 keer gescoord en hield keeper Jeffrey 3x de 0. Vandaag stond er een wedstrijd op het programma tegen laagvlieger Be Quick B3. Helaas konden 4 spelers niet meedoen i.v.m. een blessure: Roan, Joop, Shalux en Sem. Daartegenover stond dat spits Robin van B2 meespeelde. Voor de wedstrijd werd erop gehamerd dat er geen sprake mocht zijn van onderschatting, en dat de opbouw op de helft van de tegenstander beter en sneller moest verlopen.

SDOL begon voortvarend aan de wedstrijd! Al binnen 1 minuut werd na goed doorzetten de 0-1 gemaakt. Een paar minuten daarna werd er gescoord vanuit een aanval uit het boekje: Linksback Kelvin kreeg een mooie bal van centrale verdediger Syb, hij dribbelde op en gaf een diepe bal op Tyron, deze passeerde een tegenstander en zette de bal voor waardoor Luuk de 0-2 kon maken. SDOL speelde goed en gaf de tegenstander geen enkele kans om zelf aan te vallen, dit was mede te danken aan de goed spelende backs en middenvelders Toine en Jonne, die niet opvallend speelden maar wel goed in dienst van het team. In de 20e minuut viel de 0-3, Daarna kreeg SDOL 2 penalty’s, bij de eerste werd Jur neergehaald en benutte hij de penalty zelf, bij de 2e werd Tyron neergehaald en werd de penalty wederom benut door Jur, met rust was het dus 0-5  

In de rust werd er 2 keer gewisseld, Robin kwam in het veld voor Tyron, en Tygo voor de licht geblesseerde Toine. Er werd afgesproken dat SDOL door moest gaan en dat er aan het doelsaldo gewerkt moest worden, dit kan namelijk nog een belangrijke rol gaan spelen in het slot van de competitie.

Na rust gaf Robin van B2 gelijk zijn visitekaartje af, met een prachtig schot van buiten de 16 raakte hij helaas de paal/lat. Vervolgens leek de wedstrijd in te kakken, net als vorige week werd er nog veel aangevallen, maar werd nét dat verfijnde voor de goal gemist. In de 60e minuut was het dan wel raak, vanuit een slecht verwerkte corner ramde verdediger Thomas de 0-6 binnen! (de afwezige leider en vader van Thomas liet weten supertrots op zijn zoon te zijn). In de minuten daarna bestempelde Jur zijn status als topscoorder van de B1 nog maar eens, hij maakte zijn 5e en 6e van de dag, waardoor de stand op 0-8 kwam. Robin, topscoorder van de B2 maakte vervolgens de 0-9 en 0-10 (2x assist Bram).

Al met al een prachtige wedstrijd, in de kleedkamer werd dan ook een klein feestje gevierd:

(zoek de verschillen)

 

 

Aan het eind van de middag kwam het mooie nieuws dat nr 2 Broekland had verloren van Rohda Raalte. Dit maakte de dag nog mooier voor B1. Met nog 4 wedstrijden te gaan is de stand bovenin als volgt:

 

Programma in de laatste 4 speelronden is:

16 april 14:30 uur – Berkum B2 (thuis)

23 april 14:30 uur – Hoonhorst/Wijthmen (thuis)

30 april 14:45 uur – Broekland (uit)

7 mei 14:40 uur – Heeten (thuis)