SDOL B1 speelt degelijk, en wint weer!

Vorige week werd er met grote cijfers gewonnen en waren de jongens van SDOL B1 met hun foto zelf even te zien op rtv oost! Vandaag stond de wedstrijd tegen Berkum B2 op het programma.

SDOL begon met de volgende opstelling:

1.   Jeffrey

2.   Kelvin

3.   Syb

4.   Thomas

5.   Jerrel

6.   Toine

8.   Jonne

10. Tygo

7.   Luuk

9.   Jur

11. Bram

Reserve:
Roan, Tyron, Shalux.

Berkum begon zeer fel aan de wedstrijd terwijl SDOL nog niet helemaal wakker was. De meeste duels werden door hen gewonnen en dit leverde ook een aantal kansjes op. Gelukkig redde Jeffrey goed en werd er 2x op het laatst nog een schot voorkomen. In de 20e minuut kreeg SDOL dan haar eerste kans, Luuk werd aan de rechterkant weggestuurd, passeerde zijn directe tegenstander maar schoot daarna helaas op de keeper. Uit de corner die volgde werd er wel gescoord. Centrale verdediger Syb kopt in, en via een speler van Berkum viel de bal gelukkig in de goal, 1-0!! Een aantal minuten daarna viel direct de 2-0, weer uit een corner: De bal werd voorgezet door Luuk, Kelvin kwam zoals afgesproken bij de 2e paal en kopte de bal geweldig binnen! In de rest van eerste helft gebeurde er weinig, Berkum bleef vooral fel in de duels, en SDOL speelde aan de bal te matig om verder nog kansen te creëren. Enigste grote pluspunt bij SDOL was Jerrel, die wél lekker fel speelde en zijn direct tegenstander de hele eerste helft geen kans gaf om gevaarlijk te worden.

In de rust was het voor iedereen duidelijk dat er ondanks de 2-0, een tandje bij moest. De duels moesten harder worden ingegaan het spel aan de bal moest stukken beter.

SDOL probeerde beide direct naar rust op te pakken en dit ging best aardig: meer duels werden gewonnen en het spel aan de bal werd vooral in de opbouw stukken beter. Door de bal elke keer snel te verleggen werden de buitenspelers vaak vrijgespeeld, helaas mist dan nog wel de aansluiting om een combinatie aan te gaan waardoor er nog niet echt kansen werden gecreëerd. Maar SDOL bleef gewoon doorgaan en na 15 minuten volgde de eerste echt kans, Tygo ging met Jur de combinatie aan maar faalde hierna helaas in de afwerking. Direct daarna volgde een mooie actie van Thomas, hij stoof op via de linkerkant, passeerde 3 tegenstanders maar helaas werd de voorzet net onderschept. In de 20e minuut was het dan wel raak, Bram werd weggestuurd met een mooie steekbal, hij was de rechtsback te snel af en schoof de bal goed binnen, 3-0! Een aantal minuten hierna maakte Jur de 4-0, na goed kappen schoot hij van buiten de 16 meter goed binnen. SDOL probeerde door te gaan om het doelsaldo nog een beetje op te krikken, maar helaas stokte het elke keer in de laatste fase van een aanval. Het bleef vandaag 4-0.

Al met al niet zulk spetterend spel als de laatste weken, maar wel een goede 2e helft waarbij alleen het echte kansen creëren een beetje ontbrak. Een groot positief punt was dat middenvelder Tygo na maanden blessures/pech weer zijn 1e hele wedstrijd speelde! Na de wedstrijd bleek dat alle concurrenten ook allemaal hadden gewonnen, waardoor er in de stand niks veranderde. Broekland had door de weeks nog wel een inhaalwedstrijd gewonnen. Volgende week 23 april: Hoonhorst/Wijthmen B1 – SDOL B1 11:00 uur. En een week daarna de kraker: Broekland B1 – SDOL B1 14:45 uur.