SDOL B1 WINT EN SPEELT ZATERDAG DE KAMPIOENSWEDSTRIJD


SDOL B1 speelde vandaag een lastige uitwedstrijd tegen Hoonhorst/Wijthmen B1. Het was een wedstrijd voor dé kraker tegen Broekland B1 van volgende week. Scherpte en beleving waren 2 dingen die vandaag van groot belang zouden zijn, de spelers mochten nou eenmaal niet met hun hoofd bij de wedstrijd van volgende week zijn.

Vrijdag avond werd de wedstrijd nog verzet van 11 uur s ’morgens naar 3 uur s’ middags, dit kwam de jongens wel goed uit i.v.m. de stunt-dag op school de dag ervoor. Luuk en Sem konden vandaag helaas niet meespelen. SDOL begon met de volgende opstelling:

                               Jeffrey

                Tyron                    Roan

Kelvin                                                  Jonne

                Toine                    Shalux

                               Tygo

Joop                      Jur                         Bram

Reserve: Syb, Jerrel, Thomas

SDOL kreeg na 15 seconden al de eerste grote kans van de wedstrijd: direct na de aftrap werd Bram diep gestuurd, hij profiteerde van een fout van een verdediger van Hoonhorst/Wijthmen en kon binnenschieten, helaas redde de keeper nog. SDOL probeerde daarna door te gaan, maar het ontbrak aan snelheid in het spel waardoor Hoonhorst achterin compact kon blijven spelen. Hoonhorst kon heel af en toe een beetje gevaar stichten uit een van de vele lange ballen die de laatste man gaf. Met 25 minuten spelen werd het spel van SDOL steeds beter, die leidde ook tot een goal. Shalux werd diep gestuurd, passeerde zijn directe tegenstander en kon via een verdediger de 1-0 binnenschieten. Bijna direct daarna was het Bram met de 2-0: na een sprintduel met de rechtsback bleef hij rustig voor de keeper en schoot binnen! SDOL liet na de goals de teugels een beetje vieren, waardoor Hoonhorst nog gevaarlijk kon worden. Helaas voor hen werd er niet gescoord.

In de rust werd erop gehamerd dat SDOL de druk op Hoonhorst hoog moest houden en zo snel mogelijk de 3-0 moest maken, bij die stand zou de wedstrijd gespeelt zijn. Het liep in de 2e helft helaas anders. Na een kwartier maakte Hoonhorst na een dubbele fout in de verdediging de 2-1, waarna de wedstrijd nog even spannend werd! Gelukkig had vrije trappen specialist Roan het vizier op scherp staan. Vanaf 25 meter schoot hij de bal snoeihard (maar toch geplaatst) tegen de binnenkant van de paal waarna de bal binnenviel. 3-1!!! De wedstrijd was gespeelt.  Bram maakte 10 minuten voor tijd nog de 4-1 en dit was tevens de eindstand. Daardoor heeft SDOL een marge van 4 punten op Broekland B1 waartegen het a.s. zaterdag de KAMPIOENSWEDSTRIJD speelt!!

Wij hopen daarbij op jullie steun! De wedstrijd wordt om 14:45 uur gespeelt in Broekland. Het beloofd een zeer spannende en beladen wedstrijd te worden! SDOL B1 heeft aan een gelijkspel genoeg. Wil je graag komen aanmoedigen maar heb je geen vervoer? Vraag een beetje rond want er gaan vast genoeg auto’s richting Broekland! Wij hopen op jullie steun en bij het eventueel behalen van een kampioenschap er een groot feest van te maken!! TOT ZATERDAG!!!

Tussenstand bij nog 2 wedstrijden te gaan

 

We wensen vanaf deze kant SDOL B1 en hun begeleiding veel succes toe voor aanstaande zaterdag, en neem de punten mee naar Luttenberg!!