SDOL B1 kampioen 2015/2016!!


SDOL B1 heeft afgelopen zaterdag de titel in de 2e klasse 19 veroverd!

Afgelopen zaterdag was het zover. De kampioenswedstrijd tegen Broekland B1 waar al zo lang naar werd uitgekeken! SDOL B1 ging met veel vertrouwen richting Broekland, mede doordat de laatste 11 competitiewedstrijden werden gewonnen. Wel was er een gezonde spanning aanwezig bij de spelers en leiding.

Om kwart voor 3 werd er afgetrapt. Er waren een hele boel supporters uit Luttenberg meegekomen om B1 aan te moedigen en dit gaf dan ook een flinke boost! De wedstrijd begon rommelig, beide ploegen waren vooral fel in de duels maar vergaten zelf aan de bal te voetballen. Maar na zo’n tien minuten ging bij SDOL een stuk beter. Met vlagen viel SDOL goed aan en dit leidde ook tot een aantal kansen. In de 20e minuut was het Tyron met de 0-1, hij schoot de bal vanbinnen de 16 meter goed binnen! SDOL zat daardoor op rozen, maar Broekland liet ook zien niet voor niets 2e te staan in de competitie, zei speelden af en toe goed positiespel in het middenveld, maar het ontbrak aan kansen creëren. Na een moment van druk veroverde SDOL de bal en stuurde Bram met een lange bal diep. De verdediger van Broekland leek de bal te kunnen uitverdedigen, maar maakte een foutje waardoor Bram alleen op de keeper af kon. Hij faalde niet en maakte de 0-2! In de rest van de 2e helft bleef SDOL de betere ploeg, speelde best goed en creëerde nog een aantal kleine kansjes, maar het was Broekland vlak voor rust met de grootste kans. Na uitverdedigen naar de zijkant kon de linksbuiten van Broekland vrij inschieten en deed dit ook goed. Gelukkig was Jeffrey er nog en redde hij uitstekend! Het was 0-2 bij rust.

In de rust werd er afgesproken dat SDOL B1 in de 2e helft niet alleen aan verdedigen moest denken. Maar vooral moest proberen zelf de 0-3 te maken en daarmee de wedstrijd te beslissen.

Dit was ook te zien direct na rust. SDOL probeerde door te gaan maar had elke keer een beetje pech in de eindfase. De wedstrijd bloedde vervolgens een beetje dood, maar gelukkig was daar de nog frisse Luuk Willemsen, hij probeerde zijn tegenstander al een aantal keer te passeren, maar nu was het ook echt raak. Na een goede combinatie schoof hij de bal knap langs de keeper en maakte de 0-3! De wedstrijd was beslist! In de loop van de 2e helft was weinig meer te beleven, Broekland ging 1-op-1 achterin spelen om nog wat te forceren, maar juist SDOL kreeg hierdoor nog een aantal kansen. De 0-4 werd niet gemaakt, maar dat zal he-le-maal niemand wat uitmaken! SDOL B1 IS KAMPIOEN IN DE 2E KLASSE 19!!!!!!!!

Na de wedstrijd was het 1-groot-feest, op het veld werd het publiek bedankt en werd de KAMPIOENSSCHAAL uitgereikt! Ook kregen de spelers een supermooi kampioens-shirt, waarna het feest losbrak in de kleedkamer. Terug in Luttenberg werd er een rondrit op de platte wagen gemaakt en nog tot in de late uurtjes een groot feest gevierd!!! 

Fotolink van deze kampioenswedstrijd.

Wij willen Roy bedanken voor de verslagen van de afgelopen weken. Hierdoor bleef het thuisfront goed op de hoogte. Leuk om jullie belevenissen te lezen.

En ook namens de redactie SDOL B1 en leiding gefeliciteerd met deze mooie titel!