Voetbalkamp 2016


Onze jeugd is vanmiddag vertrokken voor het jaarlijkse kamp.. Hier elke dag een verslag. Vandaag dag 1.

Verslag voetbalkamp dag 1
21-07-2016 

Vroeg in de ochtend terwij de nevel nog boven het Luttenbergse land hing stapte de voetbalkamporganisatie fit en fruitig uit bed. Nog even genieten van de rust die er heerste voordat er 29 kinderen tevoorschijn zouden komen om het jaarlijkse voetbalkamp van SDOL bij te wonen. 

Om 13.00 uur was het dan eindelijk zover en verzamelden er 29 kinderen, hun ouders en de voetbalkampleiding bij de kantine. Nog even een kusje voor mama of papa om vervolgens een auto in te stappen. Op weg naar Rossum waar het SDOL bolwerk neer zou strijken. 

Jeen wil graag vertellen wat zijn eerste indruk is van de blokhut: "mooi!" 

Nadat iedereen zich gesetteld had in de slaapzaal was het tijd voor een voetbaltoernooi. Ondanks de naam voetbalkamp zou dit de enigste voetbal gerelateerde activiteit zijn. Fanatiek en strijdend in zes verschillende teams werd er op drie verschillende velden gespeeld. 

Mees wil graag vertellen wat hij het toernooi ervaren heeft: "ja erg warm, maar wel een leuk toernooi met goeie teams. De leiding was heel goed. Wel jammer dat we als voorlaatste geëindigd zijn. 

Na het toernooi was het etenstijd. Lekker patat met een frikadel of kroket. Iedereen genoot met volle teugen van het lekkers wat de patatboer klaargemaakt had. Na het eten was het tijd om de plaatselijke supermarkt te overvallen om chips, cola en andere lekkere dingen op te halen. 

Voor het kijken van de film was er nog even tijd om ouderwets slagbal te spelen. De jongens luisterden goed naar de instructies van de vrouwelijke leiding, op een of andere manier lukt het de dames om de jongens sneller te laten lopen. 

Wouter wil graag vertellen hoe denkt over de vrouwelijke leiding: "Nou gewoon normaal eigenlijk wel, net zo als de jongens". Nick vult aan "we kennen ze pas een uurtje of vier, morgen kan daar meer over zeggen". 

Voor vanavond staat er nog er nog een leuke film op het programma in de slaapzaal. Of de benaming voor deze zaal nou zo goed gekozen is.... Laten we maar hopen dat er rekening gehouden wordt met de slaaplust van de leiding.

Morgen weer een nieuwe update vanaf het voetbalkamp!


Met vriendelijke groet,
De voetbalkamporganisatie;

Roy Harink
Colin Spoolder
Jurry Boksebeld
Thymen Ramaaker
 
 
 
 
 

    

V