Dag 2 voetbalkamp 22-7-2016


Na een afsluitende film op dag 1 van het voetbalkamp was het tijd om de nacht in te gaan. Normaal gesproken is de eerste dag de zwaarste nacht van de vier. Je kunt het vergelijken met de vierdaagse, als leiding moeten we er gewoon even inkomen.

Echter, voor het eerst in jaren wisten de kinderen ons te verassen. Om twee uur was het stil, ongewoon stil. Wat was er aan de hand? Zelfs Leo, het meest ervaren teamlid kon het niet verklaren. Iedereen sliep op tijd. Kunnen we dus nu al concluderen dat we te maken hebben met een topgroep? Laten we niet te vroeg juichen.

Enfin, de tweede dag van het voetbalkamp stond in teken van een bezoek aan FC Twente en het fotospel in Enschede. De dag begon wel sportief. Thymen stond om 7.30 uur al naast zijn bed te springen om te gaan hardlopen met de kinderen. Thymen werd gelukkig wel ondersteund door zijn zusje Esmee. Als vrouwelijk lid van de leiding wil zij graag een statement maken.

`Ik hoef geen statement te maken hoor, maar het is echt hartstikke leuk. Ik ben er trots op dat ik tien tellen in de rimboe naar jarenlange afwezigheid op het voetbalkamp weer heb kunnen introduceren. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen´.

De ochtend stond in het teken van een bezoek aan FC Twente. We hebben er een mooie rondleiding gekregen van dhr. Ardesch, oud keeper van FC Twente. We hebben zelfs een kijkje mogen nemen in de kleedkamer van het eerste daar. De jongens waren onder de indruk van het stadion en de mooie verhalen.

Lois, voor het eerst mee op voetbalkamp wil graag wat vertellen over het bezoek aan FC Twente. ´De kinderen waren een beetje slapende en het regende heel hard. De skybox was gelukkig wel erg mooi en het gras was groen. Net als de bal die rond was.´

Na het bezoek aan het voetbalbolwerk uit Twente zijn we de stad Enschede in gegaan. Daar hebben we een fotospel gedaan. In verschillende groepjes mochten de jongens de stad in en moesten ze proberen om verschillende momenten vast te leggen op foto die op een lijstje stonden. Daarbij kregen zij hulp van zowel de middenstand, inwoners als bezoekers van de stad Enschede. Sv SDOL was op een positieve manier aanwezig in de binnenstad van Enschede. Het duurde niet lang voordat het winkelend publiek de `vibe` van de SDOL-voetbaljeugd overnam en het nog lang gezellig was in Enschede.

´s Avonds werden de chipsbuikjes nog even goed ingezeept om over de buikschuifbaan heen te glijden. Met behulp van groene zeep en wat water werd over het zeil heen gegleden. Dit leidde tot hilarische taferelen.

De dag werd zoals gewoonlijk afgesloten met een mooie film. Op naar dag 3…

Met vriendelijke groet,
De voetbalkamporganisatie;

Roy Harink
Colin Spoolder
Jurry Boksebeld
Thymen Ramaaker