Activiteiten rondom de Witte Wieven..


Vrijdagavond 28 oktober vervalt de training voor de E en F jeugd.. Dit omdat er een Witte Wieven Run is georganiseerd.. Hieronder meer informatie..

Hoe leuk is het om deze run met je eigen team te lopen.. Spreek met je team af en beleef een super run!! Wij zien graag de teams van SDOL lopen.. Ook is er zaterdag avond een leuke griezeltocht uitgezet.. Dus kom en beleef het Witte Wieven spectakel!!

Vrijdagavond 28 oktober: Witte Wievenrun

Sportdorp Luttenberg organiseert voor de basisschooljeugd en haar ouders een Witte Wievenrun door het dorp. Dit doen ze in samenwerking met de sportdocent van Esmoreit en Topfit Salland. De Luttenbergse jeugd en hun ouders zullen in Witte Wieven kleding laten zien hoe hard ze voor de Witte Wieven weg kunnen rennen! Want oh wee wanneer deze dames kwaad worden. Dan moet je heel hard kunnen rennen!

De start en finisch is bij Elckerlyc. Zorg dat je tijdig (om 18.40) uur aanwezig bent, dan zal namelijk worden begonnen met een speciale, gezamelijke warming up. Daarna zal er gestart worden.

Het is een run waar iedereen (alle kinderen) aan deel kunnen nemen en gaat metname om plezier. Het is dus geen wedstrijd, uiteraard mag je je klasgenootje wel uitdagen net zo snel te zijn als jij. De prijsuitreiking gaat dus niet naar de snelste van het parcours, maar naar degene die het mooist is verkleed.  De prijsuitreiking is aansluitend bij Elckerlyc. 

Aanmelden? Nee, dat hoeft niet.  Ook zijn er geen kosten aan verbonden. Wel zijn er leuke prijzen voor de kinderen te winnen, bijvoorbeeld: Degene die het leukst verkleed is rondom het thema: "Witte Wieven". 

Vragen? Mail naar: r.lommers@vodafonevast.nl

Zaterdagavond 29 oktober: Ontdekkingstocht Witte Wieven

Jeugdgroep Aksie organiseert in samen werking met Elckerlyc en de Laarman een Ontdekkingstocht naar de Witte Wieven op de berg in Luttenberg. Omdat niet iedereen dit zal durven, is besloten om alvast een inventarisatie te maken welke mensen mee willen doen aan de ontdekkingstocht. En wellicht zit er ook nog wel een ontmoeting in...

We bevelen buurtschappen, buren, vriendengroepen, sportteams om zich als groep ( +/- 8 – 10 personen) in te schrijven. Ook individueel kun je je inschrijven. We delen je dan in een groep in.

De jongste jeugd kan in groepen vertrekken tussen 19.00 en 20.00 uur. Om veiligheidsredenen is hiervoor gekozen. Stel dat we de witte wieven ontdekken… Uit de overlevering van de oude verhalen blijkt dat de witte wieven aan het begin van de avond en voor jonge mensen onder de 13 levensjaren, nog wat milder zijn.  Deze tocht zal ongeveer 45 minuten duren.

Volwassenen en jeugd vanaf 14 jaar kunnen vertrekken tussen 20.00 uur en 21.30 uur.  Deze tocht zal ongeveer 1 uur en 30 minuten duren.

De afsluiting van dit culturele folklore verhaal zal plaatsvinden in Elckerlyc

Witte wieventol: Tot 13 levensjaren € 2,- euro p.p  Vanaf 14 levensjaren € 4,- euro p.p.

Vragen? Mail naar: contact@jeugdgroepaksie.nl

Aanmelden kan via dit contactformulier