Veranderingen op komst binnen pupillenvoetbal


Er zijn veranderingen op komst binnen het pupillenvoetbal. De KNVB werkt aan een plan om het plezier en de ontwikkeling bij de pupillen te vergroten. Het doel is om de wedstrijdvormen beter aan te laten sluiten bij de ontwikkeling van de pupillen.

Er worden wedstrijden gespeeld met minder veldspelers en kleinere veldjes. Hierdoor zijn er meer balcontacten, wordt er vaker gescoord en is er dus een hogere betrokkenheid bij het spel. 

De plannen voor de veranderingen zijn op verschillende bijeenkomsten in de regio gepresenteerd. De technische commissie en jeugdcommissie houden de veranderingen nauwlettend in de gaten. Afgelopen woensdag 23 november hebben een aantal leden van de technische commissie de nieuwe wedstrijdvormen in de praktijk gezien. Er wordt nog geëxperimenteerd met de spelregels. D.m.v. een enquête worden de clubs hierin betrokken. Naar verwachting worden de nieuwe wedstrijdvormen vanaf volgend seizoen geïmplementeerd. 

Op de jeugdleiders vergadering van 6 december a.s. wordt een toelichting gegeven op de veranderingen. Bekijk de preview: