Goed nieuws: Volgens het RIVM is sporten op kunstgras met rubbergranulaat veilig.

Het onderzoeksinstituut maakte dit vandaag bekend, samen met de resultaten van het onderzoek naar de risico’s van sporten op kunstgras met rubbergranulaat.

We zijn tevreden met deze uitkomsten. Ze bevestigen de resultaten van honderden eerdere onderzoeken die ook al concludeerden dat er geen milieu- en gezondheidsrisico’s zijn bij het sporten op kunstgras met rubbergranulaat. Het is goed dat alle voetballers, ouders, gemeenten, sportclubs en vrijwilligers hun velden kunnen blijven gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken. We begrijpen goed dat zij zeker willen zijn dat hun kunstgras veilig gebruikt kan worden. Die zekerheid hebben ze nu opnieuw gekregen. Met alle voordelen van dien: de sporttechnische eigenschappen zijn onbetwist, de kosten voor aanleg en onderhoud zijn laag in vergelijking met andere infill-materialen en -systemen, de levensduur is lang en er kan het hele jaar op gespeeld worden. Veiligheid van banden, zowel op de weg als in afgeleide producten, staat in onze branche altijd voorop. We hebben ons daar altijd hard voor gemaakt en dat zullen we ook in de toekomst blijven doen.

De oproep van het RIVM om tot een specifieke gezondheidsnorm voor het rubbergranulaat te komen, onderschrijven wij volledig. Wat ons betreft kan dit al op korte termijn worden gerealiseerd.

Op onze website vindt u een link naar het rapport van het RIVM, www.sbrcheck.nu/onderzoek-rubbergranulaat

Voor nu fijne feestdagen en een sportief 2017.

Met vriendelijke groet,

Namens SBRcheck.nu