JO9-1 en JO19-1 uitgeschakeld in de halve finale


Afgelopen zaterdag stonden er 2 halve finales voor de bekerwedstrijd op het programma.

SDOL JO9-1 moest 's morgens al vroeg aantreden in Aadorp. Om 9.15 uur was daar de aftrap van hun halve finale tegen ASV '57 JO9-1G.

Na een spannende strijd stond de teller op 4-3 wat betekend dat SDOL helaas is uitgeschakeld. Maar super knap dat ze zover gekomen zijn.

Om 14.30 uur 's middags mocht onze JO19-1 aantreden tegen en in Heeten JO19-1. Hieronder een mooi verslag van de leiding.

Afgelopen zaterdag, 22 april 2017, stond voor ons de halve finale tegen Heeten op het programma. Met de gedachte dat de tegenstander in de finale (BAS A1) op papier ‘makkelijk’ te verslaan is, in ons achterhoofd, leek dit de grootste horde op weg naar de felbegeerde beker. Door een klein dipje in de competitie (1 punt uit 5 wedstrijden) was het kampioenschap ver uit zicht en was dit de enige nog te behalen prijs dit seizoen. Omdat twee eerdere wedstrijden in de competitie niet gewonnen werden van koploper Heeten, stonden de laatste wedstrijden al in het teken van deze halve finale. Als het kon werd er gevoetbald op echt gras, de opstelling veranderde op wat plaatsen en de tactiek werd aangepast aan de tegenstander. Ook de voorbereiding op de wedstrijd was anders dan anders, na een uitgebreide voorbespreking werd er gezamenlijk geluncht in de kantine, alvorens een half uur eerder dan bij andere wedstrijden, richting Heeten te rijden. Iedereen was ervan overtuigd: Vandaag moet het gebeuren!

Onder begeleiding van een spectaculaire vuurwerkshow betraden beide ploegen om 14:30 het veld. Heeten ging wervelend van start en wij mochten van geluk spreken dat we slechts 1-0 achter stonden na een kwartier spelen. Vanaf dat moment kwamen wij beter in de wedstrijd, duels werden gewonnen en ook oogde iedereen zekerder aan de bal. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd volledig in balans was, tot noemenswaardige kansen in het eerste bedrijf leidde dit echter niet.

Op basis van het tweede gedeelte van de eerste helft was het vertrouwen in de rust nog groot. Er werd dan ook afgesproken op dezelfde voet verder te gaan. De tweede helft werd scherp begonnen door SDOL en wij waren dan ook lichtelijk de bovenliggende partij, kansen bleven echter schaars. Met behulp van verse invalkrachten werd de druk steeds hoger opgevoerd, en rond de zeventigste minuut werd een snel genomen vrije trap verlengd door Thomas en op tumultueuze wijze door een speler van Heeten in de eigen goal gewerkt: 1-1. Dit zorgde ervoor dat Heeten ook weer vooruit moest en 5 minuten na de gelijkmaker werd een lastige voorzet door Mauro niet helemaal goed verwerkt waarna Heeten de 2-1 kon binnenlopen. Het leek toen een onmogelijke opgave de gelijkmaker nog te forceren, maar een kunststukje van Shalux zorgde ervoor dat de stand na 90 minuten 2-2 was! Hij wist namelijk een corner in één keer het doel in te draaien, en zorgde zo voor ons beste resultaat tegen Heeten in het huidige seizoen. Vlak voor tijd vond er nog een opvallende wissel plaats: de goed spelende invaller Thomas moest het veld weer verlaten voor Raoul, dit alles met het oog op de aanstaande strafschoppenserie.

De penaltyserie was evengoed als zenuwslopend. De laatste training was er door SDOL extra getraind op het nemen van strafschoppen, wat ervoor zorgde dat er al een lijstje klaar was met maar liefst zeven spelers die een strafschop zeker zouden benutten. Dit bleek ook het geval, de eerste zeven strafschoppen werden feilloos binnengeschoten, de één in de linkerbovenhoek, anderen netjes onderin de hoek en één strafschop werd zelfs door het net heen geschoten! Ook de achtste strafschoppennemers faalden niet. Bij onze negende penalty sloeg het noodlot echter toe, ook Luuk nam zijn verantwoordelijkheid maar schoot de bal helaas over. De negende penaltynemer namens Heeten bleef helaas even koelbloedig als de eerdere acht, hij stuurde Mauro de verkeerde kant op en bezorgde Heeten een plaats in de finale. Teleurgesteld verlieten de vele Luttenbergse supporters het sportpark en de verslagenheid in de kleedkamer na de tijd was groot. De leiding van zowel Heeten als SDOL spraken na afloop van een echte finale-waardige wedstrijd, waarin iedereen gestreden heeft voor wat hij waard is

Al met al hebben we op een haar na de bekerfinale niet bereikt en op heel wat haren na het kampioenschap niet behaald. Is het dus een verloren seizoen? Laten we het houden op een leerzaam seizoen.

Ook voor deze mannen geldt een knappe prestatie dat jullie de halve finales hebben bereikt, wij als SDOL zijn trots op onze teams.