Verslag dag 1 voetbalkamp


Excuses voor de vertraging.. kreeg om een of andere reden vandaag deze mail pas in de mailbox.. Dus bij deze alsnog..

Verslag dag 1 voetbalkamp 2017                                                            27-07-2017

 

31 kinderen en 12 vrouw/man leiding stonden om 13.00 uur klaar voor een nieuwe editie van het voetbalkamp. Onder de klanken van Twarres vertrokken we naar de blokhut in Almelo. Bij aankomst zocht iedereen een plekje. De een zocht in een hoekje een rustig plekje terwijl de ander juist in het midden wilde liggen om niets te missen.

Enfin, tijd om te vertellen wat we nadat iedereen gesetteld was gedaan hebben. Onder groot fanatisme werd er een voetbaltoernooi gespeeld. Al zwetend was iedereen na drie wedstrijden toe aan een heerlijk glaasje ranja, met dank aan de keukenploeg! De uiteindelijke winnaar van het toernooi werd groep 1 onder leiding van Jurry en Jur. Beiden konden hun geluk niet op. Zingend en dansend onder “we are the champions” werd de overwinning gevierd. 

Na het toernooi was iedereen hongerig en werd er patat met een frikadel of koket gegeten. Al smikkelend vertelde dagvoorzitter Roy de gedragsregels tijdens het kamp. Zwijgen betekende toestemmen, iedereen was het dus eens met de regels. 

Na het eten werd er een ouderwets bosspel gespeeld. Eindelijk een spel zonder mobiele telefoons en internet. Daarnaast ook nog eens lekker buiten. De kinderen leerden omgaan met de moeilijkste beproevingen. Zo kwamen een paar jongens terug met schrammen van een stekelige plant, oftewel een doornstruik. Gelukkig waren er vakkundige EHBO’ers aanwezig om de jongens te troosten en pleisters te plakken.

Enfin, het verslag wordt nu wat lang. De avond zal nog wel at stof doen opwaaien, maar daarover morgen meer. 

Groetjes,

De nog energieke kampleiding.