Verslag voetbalkamp 2018..

Elke dag zal hieronder een stukje worden bijgevoegd.. vandaag dag 2..

Voetbalkamp 2018 verslag dag 2

Gisteren waren Tije en Lenny de twee voetbalkampers die het verslag van dag 1 hebben gemaakt. Vandaag is het stokje overgegeven aan de twee heeeele grote toppers: Jelmer en Mathijs!

Gisteravond hebben we na het hoogstaande voetbaltoernooi twee goede films gekeken op het grote scherm. Tussen de films door was het tijd voor Nout Hobert om zijn traktatie uit te delen. Maar voordat Nout kon trakteren heeft hij eerst een anoniem ingezonden brief voorgelezen. Toen de laatste film was afgelopen hebben we de leiding opgehaald om het Nederlands kampioensschap kussengevecht te houden. Mathijs kwam ‘naar eigen zeggen’ als winnaar uit de strijd en Tije en Leo moesten hun kussen vaarwel zeggen. Daarna hebben we de hele nacht de leiding wakker gehouden en de hele nacht opgebleven.

Bij het ontbijt hadden de meeste kinderen nog aardig veel energie. Er werd zelfs een wedstrijd broodjes eten gehouden. Jelmer heeft zelfs 8 hele boterhammen opgegeten (met behulp van een fles water) oja.. Niels en Nout hebben ook 8 broodjes opgegeten. Met onze buikjes vol zijn we naar het stadion van FC Twente gegaan voor een rondleiding.  In ‘het mooiste stadion van Nederland’ mochten we overal komen, behalve op het veld. Toch was dit de leukste en mooiste rondleiding ooit.

Na de rondleiding hebben we de parkeerplaats een broodje en wat drinken gehad om vervolgens door te rijden naar Duitsland. We zijn bij het buitenzwembad in Nordhorn geweest met de tien meter duikplank. Het was heel lekker verfrissend en hebben veel mooie Duitse meisjes gezien. Toen we terug waren bij de blokhut hebben we italiaans gegeten en een spelletjesavond gehouden. Hopelijk gaan we vanavond niet weer de hele nacht opblijven. Wordt vervolgd…

Voetbalkamp 2018 verslag dag 1

Al het hele jaar kijken we uit naar voetbalkamp 2018 en nu is het eindelijk zover. En wat voor een voetbalkamp, misschien wel de warmste ooit. En daarbij is het ook nog een speciale editie, de 30e, ja u leest het goed, de 30e keer dat Leo meegaat! Hij mag gerust een echte voetbalkamp legende genoemd worden. Elke dag plaatsen we een verslagje op de site en facebook. Vandaag geschreven door Lenny en Tije.

Vanmorgen  hebben we (natuurlijk samen met onze moeders) de spullen voor voetbalkamp ingepakt. Vanmiddag verzamelden wij ons bij de sporthal met in totaal 25 jongens en 9 leiding. Met auto’s gingen we naar een blokhut van de scouting in Rossum. Het is een mooie locatie, binnen veel ruimte en buiten een groot grasveld om lekker te klieren.  De leiding slaapt boven,  Leo heeft een apart slaaphok omdat hij zoveel snurkt.  Het valt binnen heel erg mee met de warmte.  We hebben onze slaapspullen in de zaal gelegd en gingen toen gelijk buikschuiven op het grasveld. Sjekkie was hier beste hierin, Lenny ook: ik haalde ook elke keer de maximale score. Tije is het vergeten (het ging niet zo goed).

Daarna hebben we even pingpong gespeeld, een beetje gevoetbald, muziek opgezet en gebasketbald.  Vervolgens hebben we de Jumbo in Oldenzaal geplunderd. Voor 5 euro zakgeld kun je heel veel snaaibende halen. Sommigen hadden zich wel verrekend, ze dachten preciés voor 5 euro gehaald te hebben maar waren het statiegeld vergeten……… Na de winkel  konden we zoveel patat, frikandellen en kroketten eten als we wouden.

’s Avonds toen het iets koeler werd hebben we een toernooitje gevoetbald. Team Brazilië heeft gewonnen (Lucas, Luca,  Luuk, Renard en Niels). Daarna even gedoucht en vanavond gaan we nog een film kijken. Hopelijk daarna nog een kussengevecht en daarna ook nog heel lang wakker blijven!