SDOL timmert aan de weg met arbitrageplan.

Woensdag 19 december werden de KNVB certificaten uitgereikt voor begeleider scheidsrechter nadat vorige week al verschillende diploma’s voor scheidsrechters waren uitgereikt. SDOL voldoet hiermee als een van de eerste clubs in Nederland aan de voorwaarden om voor een ARAG certificering van de KNVB in aanmerking te komen.

Aan het begin van dit seizoen is een nieuwe scheidsrechterscommissie opgericht. Onder bezielende leiding van twee jonge leden (Stan Endeman en Chiel Holtmaat) en aangevuld met enekele ervaren mensen wil de commissie proberen het niveau van de scheidsrechters omhoog te brengen maar ook willen ze de scheidsrechters beter ontvangen en begeleiden en meer respect voor de scheidsrechters af te dwingen bij de spelers. Zo worden er geregeld bijeenkomsten georganiseerd over de nieuwe spelregels en worden de voorzieningen, kleding en materialen voor de scheidsrechters verbeterd.

Er moet een klimaat ontstaan waarbij het fijn is om wedstrijden te leiden en alle spelers moeten het besef krijgen dat een wedstrijd zonder scheidsrechter erg lastig is. Spelers en ouders langs de lijn moeten waarderen dat er mensen zijn die fluiten. En ook die scheidsrechter mag soms een fout maken.

SDOL is op de goede weg met nieuwe gecertificeerde scheidsrechters en begeleiders. Deze lijn willen we verder doortrekken zodat het uiteindelijk voor iedereen leuk wordt om ook wedstrijden te leiden.

Vorige week zijn er binnen SDOL weer een aantal mensen geslaagd voor scheidsrechter. Hiermee wordt onze mooie groep mensen weer aangevuld waar we vanuit SDOL natuurlijk erg blij mee zijn.

We willen op deze manier graag een voorbeeld zijn voor onze regio. En dit kan als we de handen ineen slaan de KNVB, SDOL, spelers en ouders en publiek.

Het begin is er!

De scheidsrechterscommissie