SDOL op Belgisch avontuur.


SDOL JO17-1, JO15-1 en JO15-2 samen naar de Sirene Cup in Oostende.

Nadat er vorige maand het nodige geld was ingezameld met de bloembollenactie, alle voorbereidingen waren getroffen. Een bijdrage van SDOL en de supportersclub, was het afgelopen vrijdag tijd om echt te gaan.

Na een super lange reis met veel drukte op de weg kwam de bus om 20.30 uur aan in Oostende, nadat ze om 14 uur waren vertrokken. De volgauto was eigenwijs en volgde niet.. Helaas was dit een verkeerde beslissing want door files om Antwerpen heen kwam deze nog eens ander half uur later aan op de plek van bestemming. 

Nadat we uiteindelijk waren aangemeld en de buikjes vol hadden was het tijd om de slaaplocatie op te zoeken en bij aankomst bleek dat we met z'n allen in 1 grote gymzaal konden slapen. Iedereen zocht zijn plekje en hielp goed mee om de bus zo snel mogelijk leeg te halen.

Doordat we zo laat over waren is het avondgedeelte vervallen en hebben de jongens lekker samen gekaart en andere spelletjes gedaan. De gezelligheid was er al snel. En na enige tijd was het toch tijd om te gaan slapen. Want om 7.30 uur gaat de wekker..

Zaterdag.

De jongens hadden er zoveel zin in dat iedereen al om 6.30 uur wakker was. Dus een rustig begin van de dag. Omkleden op onze locatie en dan vertrekken naar het ontbijt. Was super goed geregeld op een andere locatie stond telkens ontbijt en avondeten klaar. 

Daarna was het tijd om naar het toernooi te gaan. En de Duitse, Franse, Belgische en Nederlandse tegenstanders te ontmoeten.

Om 9.30 uur was de aftrap voor JO17-1 en JO15-1. De jongens van JO15-2 moesten wachten tot 12.30 uur voordat zij hun talenten konden inzetten. Over de hele dag 9 wedstrijden afgewerkt. Om 18 uur de laatste wedstrijd.. Dus rond 18.45 uur douchen en op naar het avondeten. Gevolgd door een bezoekje aan het strand.

Dat was genieten van een prachtige zonsondergang. Mooi om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier genoot van het bezoekje. Jeu de boules, voetbal, volleybal, kups van alles werd er gedaan. Na de zonsondergang terug naar de slaaplocatie. Nadat iedereen hier van drinken was voorzien zijn we met een avondvullendprogramma van Ruud begonnen.. 

Er waren een aantal spelronden. We begonnen met een spellingsronde. Gevolgd door een ronde met leuke schattingsvragen. Daarna kwam het verjaardagsspel met vragen en een bom.. erg leuk en vooral heel gezellig. Daarna was de concentratie bij de meesten op en waren ze moe. Dus de uiteindelijke finale ronde hebben we niet gespeeld. En ze zijn daardoor allemaal winnaar geworden. Nog even lekker gezellig zitten kletsen en chillen en dan vallen toch echt de oogjes weer dicht en was het snel stil.

Zondag

Deze ochtend waren ze niet zo vroeg. De wekker stond om 6.45 uur en toen deze afging sliep echt iedereen nog. De hele meute werd wakker gemaakt en daarna moest er worden aangekleed en de spullen al opruimen en klaar zetten voor de terugweg. Om 7.30 uur kwam de pendelbus voor want onze eigen chauffeur moest vanwege de rijtijden nog even uitrusten, anders zouden we 's avonds niet thuis komen.

Na het ontbijt werden de spelers keurig afgezet op het sportpark. De dames regelden ondertussen dat alle broodjes gesmeerd werden voor de lunch. en het fruit en alle lekkere tussendoortjes. 

In de ochtend stonden er nog diverse poule wedstrijden op het programma. Daarna begonnen in de middag de finalerondes en moesten er nog 2 of 3 wedstrijden gespeeld worden uiteindelijk was dit het resultaat.

JO17-1. speelden leuke wedstrijden en eindigde in het totaalklassement als 13 maar werd eerste in de kleine finales. Er deden tussen de 25-30 teams mee. En de meesten spelen hoofdklasse of eersteklasse. Dus dik tevreden.

JO15-1 speelden ook tegen tegenstanders die normaal veel hoger spelen. Maar bleven mooi overeind. Gelijkspel of 1-0 verlies of 1-0 winst. Dit leverde een mooie 3de plek op in de poulefase. Daardoor volgden er nog 2 mooie wedstrijden die ze uiteindelijk naar de 11de plek brachten in het totaal klassement. Dus ook dik tevreden.

Dan de JO15-2. Die hebben menigeen versteld doen staan. Ze hebben werkelijk alle potjes verloren en konden er zelfs geen ééntje scoren. Is ook niet zo raar als je tegen zulke hogere klassen moet spelen natuurlijk. Maar ze bleven elkaar oppeppen en moed houden. Elke wedstrijd gingen ze weer lachend het veld op. En uiteindelijk kregen zij de fairplay prijs. En die werd beoordeeld op heel veel punten:

* Geen rode of gele kaarten tijdens de wedstrijd.  * respect voor de scheidsrechter.  * Maar ook het gedrag op de slaaplocatie. Hoe ga je daar met andermans spullen om. * Hoe word er gecoacht. * Hoe zijn de spelers naast het veld, ruimen ze de rommel op. * Geven ze een hand aan de tegenstander enz enz.

Overal stonden anonieme mensen te kijken en te beoordelen. Wij zijn als begeleiders van dit weekend super trots op al onze spelers. Geweldig zoals ze op en rond de velden waren. Super fanatiek met de wedstrijden maar daarnaast ook sportief zijn. Het was een super team.

Na afloop was de prijsuitreiking en begon de lange terugweg. Halfweg zijn we gestopt om gezamenlijk bij de Mc Donalds af te sluiten. Uiteindelijk waren we om 00.30 uur moe maar voldaan terug bij de sporthal. En kijken wij als organisatie terug op een mega super weekend! Wat een ervaringen en indrukken.

We willen graag SDOL bedanken, de Supportersclub en Raalte gezond voor hun financiële bijdragen. De spelers voor hun inzet en gezelligheid. Ons dreamteam voor alles wat maar voor handen kwam en er op werd ingesprongen om het goed te laten verlopen. Waardoor dit een onvergetelijk weekend werd. Allen bedankt!!

Klik hier voor de link van de foto's