Een geslaagde certificering in Luttenberg

Op zondag 26 mei 2019 werd SV SDOL gehuldigd voor hun inzet op arbitragegebied

De certificering is inmiddels al eventjes geleden, maar het is nu een mooi moment om nog terug te blikken. Het was een geslaagde middag met zo’n 100 gasten, leuke sprekers en mooie ontwikkelingen voor SV SDOL.

De certificering startte om 12 uur en werd geopend door Stan Endeman, hij heette iedereen welkom en legde uit wat er ging gebeuren. Anders dan gepland was de presentator Gerard Oosterlaar wegens absentie van Eric Braamhaar. Iets wat Gerard erg goed kan en met leuke anekdotes uit het verleden praatte hij alles mooi aan elkaar.

Allereerst werd er eerst een monoloog gehouden door Stan namens de scheidsrechterscommissie. Wat moest er nou precies gedaan worden om in aanmerking te komen voor deze certificering en waar gaan ze straks mee verder. Daaropvolgend was het de beurt aan voorzitter Peter Bons, hij gaf het belang van de scheidsrechters en de commissie aan. Maar ook hoe het proces tussen hem en de scheidsrechterscommissie verliep, wat interessant en leuk was om te horen.

Na Peter was het woord aan Leo Kleine Toereers, die als voorzitter van de supportersvereniging een prachtig bedrag doneerde aan de commissie. Van dat bedrag werden jassen gekocht voor alle begeleiders welke de scheidsrechters ondersteunen en/of begeleiden. Jos Kogelman en Ben Wichers Schreur lieten de jassen zien aan het publiek. Een luid applaus was er voor de Supportersvereniging.

Hierna was het woord aan Jeroen Manschot, scheidsrechter in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Hij vertelde over de VAR en behandelde met het hele publiek wedstrijdbeelden waarop het iedereen mocht reageren door een gele, rode of geen kaart omhoog te houden. Een interactief onderdeel dat goed werd ontvangen door de aanwezigen.

Als laatste was het tijd voor de certificering, hier werd het certificaat ondertekent, de nieuwe kleding onthult door Chiel Holtmaat en Jos Kogelman. Daarbij hoorde een korte toespraak van Gert-Jan Siebelink namens ARAG. Na de fotomomentjes sloot Stan de certificering af en bedankte eenieder voor haar aanwezigheid.

Achter de schermen is de blik alweer gericht op het aanstaande seizoen, waarin de scheidsrechterscommissie zich voornamelijk gaat richten op het werven van nieuwe scheidsrechters. Dus lijkt het u wat om ook scheidsrechter te worden, al is het maar een beperkt aantal, laat het weten!