Soccerkampioenschap op SDOL-velden

Dinsdag 22 oktober op sportpark de Achterberg.. brak de strijd los..

Vanmorgen om kwart over 8 verzamelden de eerste enthousiastelingen zich bij het sportpark.. Na de nodige voorbereidingen was het vandaag het moment om te kijken of we aan alles hadden gedacht.. Mooi op tijd om alles klaar te zetten voor de andere club enthousiastelingen komt. Om 9 uur sluiten deze aan. Onze mooie groep jonge begeleiders waren netjes op tijd en ook erg enthousiast.. een rondje uitleg volgden.. en daarna was het zover.. het sportpark stroomde vol met meer dan 50 voetballers.. Het was een fantastisch schouwspel..

De teams werden in groepen een trainingscircuit opgestuurd.. Hier stonden 8 oefeningen klaar.. van ingooien, tot pasen, dribbelen, een bal stil in een vierkant krijgen, wat simpel leek maar niet echt mee viel.. Na 4 rondes was het even tijd om wat te gaan drinken en dat was hoog nodig voor de meesten.. aangevuld met wat lekker fruit konden we door voor de volgende rondes.. Rond de middag had iedereen het gehele circuit doorlopen.. Alles werd in een hoog tempo opgeruimd..

Daarna kwamen onze bakmoeders aangelopen met stapels pannenkoeken.. bijna 250 pannenkoeken vlogen in no-time er door heen.. Dus bakmama's hartelijk dank, de buikjes werden goed gevuld..

Na de middag kwam voor velen het hoogtepunt de bekende wedstrijden spelen.. dit ging over 3 velden en 3 leeftijdscategorieën.. elke speler voetbalde 4 wedstrijden en daarna werd een klassement opgemaakt.. Hierdoor kwam er een winnaar voor elke klasse eruit.. Bij de JO8 en JO9 werd het erg spannend.. Finn en Jacob hadden evenveel punten en moesten dus overspelen.. door middel van een penaltyreeks die heel spannend was werd uiteindelijk de winnaar bepaald.

Bij de jongste jeugd t/m de JO7 werd Cas Zwakenberg de Soccerkampioen voor 2019. Finn van der Sligte werd de nieuwe kampioen bij de JO8 en de JO9.. Bij de oudste jeugd was het ook een spannende strijd maar wist Stijn Schoorlemmer uiteindelijk de meeste punten bij elkaar te sprokkelen..

Wij kijken terug op een fantastische trainingsdag.. met enorm veel plezier en sportiviteit.. maar dit alles kon niet dankzij de inzet van de hulpouders, bakmama's maar ook niet zonder onze oudere jeugd die aanwezig was om de jongsten verder te helpen.. Dus bij deze allen hartelijk dank!! op naar een volgend evenement..

Hier de fotolink naar vele foto's van vandaag..