MEGA- voetbalfeest

Vandaag was het eindelijk zover.

Er werd weer gevoetbald op sportpark de Achterberg. Velen kwamen vanmorgen rond 9 uur aan in het blauw-witte tenue. Een enkeling had dit voorschrift niet meegekregen maar speelde toch lekker mee vandaag.

9 uur was de tijd dat de deelnemers verwacht werden. Bijna 60 spelers van SDOL in de leeftijd van 4 tot 17 jaar deden er vandaag mee. Bij aankomst werden de spelers in teams verdeeld. Daarna werden ze welkom geheten en werd er aan elk team een naam en een trainer gekoppeld. Hier moesten ze het vandaag mee gaan doen.

Vervolgens werden ze als echte voetbalhelden het veld opgestuurd. Ze werden allemaal stuk voor stuk aan u voorgesteld. Fantastisch om die glunderende koppies te zien. Muziek erbij het was helemaal compleet. Dan het openingsspel wat we allemaal samen spelen. En iedereen de scores van elkaar bekijkt.

Vervolgens gaan de teams langs 4 oefeningen op het veld om daarna even pauze te nemen, wat te drinken en lekkere koek te eten. Als de inwendige mens weer voorzien is, bruist de energie weer en gaan we verder met de tweede ronde van de trainingsoefeningen. Weer worden er 4 oefeningen gedaan. En dan krijgen de meesten van al het hardelopen toch wel erge trek. Tijd voor de gezamenlijke lunch. Broodjes knakworst, krentebollen, en gewone bollen liggen alweer klaar. Achter de schermen wordt hard gewerkt door de dames Jaquelien, Marloes en Simone.

Na de lekkere lunch is het tijd voor een spel tussen de trainers maar ook dit telt mee voor de punten. Dan even naar binnen toe schuilen met elkaar en er wordt een klein quizje gespeeld.

Dan weer snel naar buiten om met het echte werk te beginnen. Het toernooi wordt gespeeld. Fanatiek maar wel sportief wordt er gespeeld. Eerst worden er poulewedstrijden gespeeld tussen de vedetten (de junioren) en de talenten (de pupillen).

Dan mogen de beste 2 teams uiteindelijk door naar de finale. Bij de talenten was dit weggelegd voor Barcelona en PSG.

Bij de vedetten was het een super spannende strijd nadat Liverpool zich al geplaatst had moest de strijd gestreden worden tussen Real Madrid en Ajax. Bij winst van Ajax stonden de teams qua punten gelijk. En dat was wat er gebeurde. Dus werd het een penaltyreeks. Deze wist Ajax te winnen en hierdoor werden zij de tegenstander van Liverpool.

Eerst werd de finale van de talenten gespeeld. Als echte voetbalhelden kwamen ze het veld op inclusief vuurwerk dat werd afgestoken. De wedstrijd werd gespeeld en ging lang gelijk op. Uiteindelijk wist Barcelona te scoren en gaf de voorsprong niet meer weg.

Ook de vedetten werden onthaald als sterren. Muziek, aankondiging en daarna de verslaglegging van de wedstrijd maakten het tot een spannend spektakel. Ook hier bleef het lang gelijk. Uiteindelijk scoorde Liverpool en bleef het tot de laatste minuut 1-0 voor Liverpool. Echter is het zo als je scoort in de laatste minuut telt een goal voor 2. Dus Ajax kon zeker nog winnen. Maar helaas voor Ajax wist niet Ajax maar juist Liverpool in de laatste minuut te scoren en de overwinning definitief naar zich toe te trekken. Een zinderende strijd die tot het laatst toe werd gespeeld.

Na deze mooie finale wedstrijden was de prijsuitreiking. En er waren nog meer prijzen te verdienen. Bij het tikkie takka spel waren 2 prijzen. De beste bij de vedetten was Sander Otten en het beste talent was Liam Besten.

Dan was er een prijs voor het hardste schot dat de snelheidsmeter had gemeten en dat was bij de vedetten voor Fynn Groen en bij de talenten was die prijs voor Gijs Mijsters.

Ook was er tot slot nog een Fairplayprijs en deze werd gewonnen door Maartje Tijs. Toen dit allemaal uitgereikt was kregen alle deelnemers een medaille mee naar huis. En konden wij terug kijken op een mega fantastische dag!

We willen dan ook Daan Koerhuis en zijn mannen van de voetbalacademie hartelijk danken voor deze superleuke en goed georganiseerde dag. Ook de vrijwilligers die geholpen hebben, onze eigen leiders/trainers die aanwezig waren. Arno voor de leuke filmpjes, Miranda voor de vele foto's, Marcel Hoonhorst voor het fruit. En de sporthal voor het beschikbaar stellen van de velden. Wij blikken terug op een super mooie afsluiting van dit bizar gekke seizoen.

Het winnende Liverpool

De winnende talenten Barcelona

Maartje Tijs winnares van de Fairplayprijs

Het superteam van de Voetbalacademie. Mannen nogmaals bedankt!!

Dan hieronder de linken naar de vele foto's en filmpjes.

https://www.facebook.com/media/set?vanity=GenietMomentje&set=a.3023405181207078 de middagfoto's

https://www.facebook.com/media/set?vanity=GenietMomentje&set=a.3023147111232885 de foto's van de ochtend

https://www.facebook.com/svsdol  hier zijn diverse filmpjes te zien met de drone en vanaf de grond. We hopen dat op deze manier toch velen kunnen meegenieten aangezien het zonder publiek moest.