Protocol verantwoord sporten SDOL vanaf 19 mei 2021

Het duurde even, maar ingaande morgen vinden er dan toch eindelijk wat versoepelingen plaats en kan stap 2 van het openingsplan gezet worden. Belangrijk blijft het natuurlijk om drukte te vermijden en de basisregels te blijven hanteren ook als je al gevaccineerd bent: handen wassen, afstand houden en bij klachten thuisblijven en testen. Er zijn een paar kleine aanpassingen op de bestaande maatregelen: buitensporten in groepsverband voor 27 jarigen en ouder kan weer, met maximaal 30 personen als iedereen 1,5 meter afstand houdt. Jongeren tot en met 26 jaar mochten al buiten sporten in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden.

Binnensportlocaties gaan onder voorwaarden ook weer open: maximaal 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan, kleedkamers blijven gesloten en een gezondheidscheck is net als reserveren verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

SSL bepaalt of het buitenterras weer open gaat en bepaalt ook in welke vorm dat mogelijk is en welke maatregelen hiervoor dan gelden. Het spreekt voor zich dat wij ons hier aan zullen houden.

In het kort nog even de spelregels:

• Het sportpark is voor SDOL alleen geopend voor de spelers en de aangewezen trainers voor de training op de geplande tijden.
  • De huidige trainingstijden blijven gehandhaafd, maar houdt de afstemming van en met de trainers/leiders in de gaten.
  • De aanwezigheid van ouders op het sportpark is niet toegestaan. Ouders mogen enkel jeugdleden brengen/halen. Verzoek om op uw kinderen te wachten in de auto of bij de fietsen en het sportpark niet te betreden.
  • Voor commissie- en bestuursleden: overleg en vergader digitaal. Overleg op locatie kan alleen met toestemming van het bestuur bij zeer dringende zaken waarbij het niet anders kan.
  • Voel je je niet fit, dan blijf je natuurlijk thuis. Dat geldt ook als een huisgenoot koorts of benauwdheidsklachten heeft. Stel je trainer daarvan tijdig op de hoogte: hij of zij houdt dan het overzicht en bepaalt de gevolgen voor de training.
  • Neem altijd je eigen bidon mee en gebruik alleen die van jezelf.
  • Kom zoveel mogelijk op de fiets en zo kort mogelijk van tevoren naar de accommodatie en blijf na de training niet hangen.
  • Raadpleeg regelmatig https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

Materiaalgebruik

De materialen zoals ballen, markeringshoedjes, hesjes etc. zijn voor alle teams beschikbaar. Verder het dringende verzoek na iedere training de hesjes te wassen en de gebruikte spullen te ontsmetten.

Sportieve groet namens bestuur en commissies S.V. SDOL.