Help Stichting Coeliaki kids kamp!


Hallo sport vrienden,

Wat heerlijk dat we dit sport seizoen weer lekker kunnen voetballen en handballen.

En wat is het toch fantastisch dat we bij SDOL een geweldige kantine hebben, waar we samen onbezorgd kunnen drinken en van alles kunnen eten, zoals snoepjes/ chips/ broodjes/gehaktballen/ patat. 

Maar wat als dat niet vanzelfsprekend is dat je alles en overal wat kunt eten en drinken, bv wanneer je coeliakie ( glutenintolerantie ) hebt. Dit betekent dat je geen gluten mag binnen krijgen. Gluten zit in erg veel producten en naast de producten moet er ook nog gelet worden op kruisbesmetting. 

Dit betekent dus dat het voor deze volwassenen en kinderen lastig is om ergens zomaar wat te eten en te drinken. 

Onze ( klein ) dochter heeft inmiddels 5 jaar de diagnose COELIAKIE.

Het komt dus vaak voor dat ze altijd rekening moet houden waar we naar toe gaan. Dat we vaak zelf eten en drinken moeten meenemen maar dit betekent dus ook dat ze vaak net buiten de boot valt omdat er niets voor haar is. 

Dit geldt voor erg veel kinderen, wat natuurlijk erg lastig kan zijn. 

Er is in Nijverdal een stichting: Stichting Coeliaki kids kamp.

Deze stichting verzorgt meerdere activiteiten door het jaar, voor kinderen met Coeliaki. Dit betekent voor de kinderen en ouders erg veel. Ze zijn nu eens een keer NIET de uitzondering maar net zo “normaal“ als iedereen.  Een keer in het jaar wordt er een kids kamp georganiseerd waarbij ongeveer 50 kinderen met coeliakie een weekend met elkaar weg gaan. Echter is dit natuurlijk erg prijzig. Er wordt een bijdrage gevraagd aan ouders van de opgegeven kinderen. Dit bedrag is 32,50 euro voor een heel weekend, wat natuurlijk erg weinig is. Ondanks dat dit voor veel mensen erg weinig is, zijn er door alle stijgende kosten tegenwoordig en de hogere kosten voor alle glutenvrije producten ( bv een heel glutenvrij brood kost al snel 7 euro ipv ongeveer 3 euro voor normaal brood ) ook ouders die dit niet/nauwelijks kunnen betalen wat betekent dat de kinderen niet mee kunnen en dus ook niet 1 keer per jaar eens lekker “normaal” kunnen zijn en zich niet druk hoeven te maken of ze wel of niet iets mogen eten/drinken. 

Om al deze activiteiten te kunnen betalen, worden er veel producten verkocht door het hele jaar. Ook wordt er naar sponsoren gezocht en worden er soms inzamelingsacties gehouden. 

Zo ook bij SDOL. Wij zouden het super gaaf vinden wanneer jullie als team een bedrag willen doneren. Het zou fantastisch zijn als elk team 50 euro bij elkaar kan/ wil leggen, wat uitkomt op ongeveer 3-4 euro per persoon dus ongeveer 2 consumpties hier in de kantine. 

Elk bedrag is mooi mee genomen. 

Wij hopen dat jullie ons willen helpen om de stichting Coeliakie kids kamp Nijverdal een mooi bedrag te kunnen overhandigen. 

De giften kunnen worden ingeleverd bij Willie Mars of Ruud Alferink

Sportieve Groetjes Willie Mars en Dieuwke Nijenkamp-Mars