Voetbalverslagen afgelopen weekend


Lees hier hoe de SDOL teams het er afgelopen weekend van af gebracht hebben.

Wesepe 1 - SDOL 1

Kansen waren er in overvloed, maar doelpunten niet. SDOL deed zichzelf tekort tegen het uiterst effectieve Wesepe. De Wesepenaren gingen er met de drie punten vandoor. Met twee goals vanuit standaardsituaties, en een snelle counter waren zij de gelukkige. 

“Elke week is het hetzelfde liedje” zei trainer Mario Koerkamp van SDOL teleurstellend. “We krijgen kansen in overvloed, maar maken ze niet af. De eindpass komt net niet aan, of de bal wordt onderschept. Het is natuurlijk al knap dat je veel kansen creëert, er zijn genoeg teams die dat niet doen. Het gaat helaas bij voetbal niet over hoeveel kansen je krijgt, maar hoeveel je er afmaakt” vervolgde de trainer zijn verhaal. 

Dit was alles zeggend over de wedstrijd. Het eerste kwartier was Wesepe de betere, maar daarna was het alleen maar SDOL die aan de bal was. Wesepe liep continu achter de feiten aan, en SDOL was fel en gretig. Toch deden de standaardsituaties en een snelle counter SDOL de das om. “Je moet de ballen erin schieten, dan win je zulke wedstrijden makkelijk” zei Koerkamp. “Ze doen er alles aan hoor, ik ga er niet vanuit dat ze de ballen moedwillig missen” vertelde de trainer. Het geluk is niet aan de zijde van SDOL, daar waar Wesepe alle geluk van de wereld kende. 

Volgende week neemt SDOL het op tegen het sterke Ulu Spor. “Het schijnt een enorm sterk team te zijn. We kunnen onze borst nat maken. Het kan wel alle kanten op gaan, als wij onze kansen afmaken, dan kan het zomaar een leuke pot worden” eindigde de teleurgestelde trainer zijn verhaal. 

Bron: Sallandcentraal.nl

SDOL 6 - USV

Afgelopen zondag hebben we een belangrijke overwinning behaald op USV.
We begonnen meteen scherp aan de wedstrijd. Iedereen was vanaf het begin goed bij de les.
We lieten de bal goed rondgaan, dit resulteerde in een paar kleine mogelijkheden, o.a een afstandsschot van Gert en een paar voorzetten die door de keeper onschadelijk werden gemaakt.
Maar ook USV zat redelijk in de wedstrijd. Toch scoorden wij de 1-0. Ari onderschepte de bal en via Udo en Gert kwam de bal weer in het bezit van Ari.
Hij speelde zijn tegenstander goed uit en scoorde in de korte hoek 1-0. Hierna ging het gelijk op, USV was een paar keer zeer gevaarlijk met cornerballen, maar Willem
reageerde steeds goed..Wij kwamen een paar keer in de omschakeling goed door, maar het was jammer dat we niet secuur genoeg waren in de passing..
Willem redde goed in een 1 tegen 1 situatie. Na een afgeslagen aanval van USV schakelden wij snel om en dit resulteerde in een overtal, na een prima voorzet van
Patrick scoorde Richard de 2-0. USV bleef goed meevoetballen en waren vooral gevaarlijk met hoge ballen. Een doelpunt van USV werd wegens duwen terecht afgekeurd.
Ruststand 2-0. De tweede helft probeerde USV ons achterin meteen vast te zetten, waardoor er moeilijk opgebouwd kon worden.
Toch waren wij duidelijk gevaarlijker. Marcel ging alleen op de keeper af maar het lukte hem niet om te scoren. Bij een paar onoverzichtelijke situaties voor het doel van Usv wist niemand de trekker over te halen,om de score uit te breiden.Een schot van Udo belandde op de paal. En zolang je niet de genadeklap uitdeelt blijft de tegenstander kans houden.
Na zijn rugblessure kwam Lucien voor de eerste keer dit seizoen binnen de lijnen, hopelijk blijft hij fit want ons scorende vermogen laat nog al wat te wensen over.
USV ging meer na voren voetballen en na een discutabele strafschop stond het ineens 2-1.
Eigenlijk is er dan nog niets aan de hand, maar wij leverden vaak veel te gauw de bal weer in, waardoor de hoop bij de tegenstander alleen maar groter werd.
Echt gevaarlijk waren ze echter ook niet alleen een paar corners waren dreigend. En de enige kans die ze nog kregen werd door Willem onschadelijk gemaakt.
We waren blij dat het eindsignaal klonk en dat het bij 2-1 bleef. Zondag spelen we thuis om 9.30 tegen koploper sv Dalfsen.
Als we een goed resultaat willen behalen zullen we iets secuurder in de passing moeten worden en de kansen zullen beter benut moeten worden.
Wanneer je er niet bij bent meld je op tijd af.
 

Balkbrug A1 – SDOL A1        3 – 1

Deze week moesten we tegen Balkbrug.

I.v.m. de vele spelers die wij misten door blessures hadden we twee man versterking meegenomen van de B1, maar hadden nog steeds maar 1 wissel.

De wedstrijd begon en er was geen bovenliggende partij, beide teams hadden kansen, waar ook een paar grote bij zaten. Zo hadden beide keepers ook wat te doen. Achterin de eerste helft kreeg Balkbrug een corner, deze werd hoog voorgegeven, maar doordat er een sterke wind stond ging de bal richting goal en ging de net aan de binnenkant van de eerste paal de goal in 1 – 0. Dit was jammer, maar we gingen er niet slechter door voetballen. Zo gingen we met een achterstand, maar vol vertrouwen de 2e helft in.

De 2e helft kwamen wij net iets meer aan het voetballen, en kregen we meer kansen. 1 van deze kansen werd dan ook snel benut doordat er een bal langs de lijn naar voren werd gespeeld en deze daarna voorgezet kon worden waar onze spits vrij stond 1 – 1. Hierna gingen we nog beter voetballen, maar bleven de goals weer uit. Zo werd er een paar keer op de lat of over geschoten. Wij kregen een vrije trap, waar een speler van Balkbrug voor ging staan die daarna geel kreeg en een 10 minuten tijdstraf. Helaas ging Balkbrug hierdoor feller voetballen en kwam er een paar minuten daarna een bal naar voren. Onze verdediger had de man achter zich en de bal voor zich, maar werd met een overtreding onderuit gehaald. De scheids liet doorspelen en de speler van Balkbrug kon 1 op 1 met de keeper komen waar hij ook scoorde 2 – 1. Nog steeds hadden wij de kansen, maar maakten ze niet af. Tot het moment dat een speler van ons een sliding op de bal maakte waarna een speler van Balkbrug over hem heen viel. De scheids vond het een overtreding, maar ons hele team niet. De speler protesteerde licht en kreeg een gele kaart. Nu stonden wij met een man minder op het veld. Zo kwamen er toch lichte frustraties naar de scheids door ook o.a. een paar (kleine) overtredingen van de tegenstander waar dan niet voor werd gevloten terwijl er dan wel gevloten werd als wij hetzelfde deden. Ondanks deze momenten bleven we wel voetballen en waren eigenlijk wel iets beter behalve dat we de kansen niet afmaakten. Tot het moment dat Balkbrug weer een aanval had en met een man meer bij onze goal waren. Deze scoorden ze en zo stond het 3 – 1. Hierna probeerden we nog wel te scoren, maar dat was ons niet gegund. Zo werd de wedstrijd afgefloten met  een eindstand van 3 – 1. 

Geschreven door Steyn ten Kate